Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την προσπάθεια σπίλωσης της Ένωσής και του Προέδρου της


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΟΜΟΦΩΝΑ καταγγέλλει την προσπάθεια σπίλωσης της Ένωσής μας και του Προέδρου της από όργανα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και σιωνιστικών κύκλων. Συγκεκριμένα, μόλις πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας ότι από τις 18/04/2010 σε ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί σχετικό πολυσέλιδο άρθρο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, το οποίο έχει αναδημοσιευτεί και αλλού. Ενδεικτικό της πολιτικής κατεύθυνσης της ιστοσελίδας είναι ότι μέσω των συνδέσμων στους οποίους παραπέμπει μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, με διεθνείς οργανώσεις με επίκεντρο τις ΗΠΑ αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «εγνωσμένου κύρους» για το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν στα Βαλκάνια και την ελληνική κοινωνία όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.....
Με αφορμή τη μαχητική συμμετοχή της ΕΛΜΕ-ΚΙ στον αγώνα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης ο συγγραφέας του άρθρου αναρωτιέται «αν οι όψιμοι αντισιωνιστές έχουν μνήμη χρυσόψαρου, είναι αμόρφωτοι ή απλά είναι αχάριστοι ως άνθρωποι». Παραχαράσσονται πλήρως οι θέσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπέρ των αγώνων όλων των λαών για κοινωνική πρόοδο και υπέρ των εκφράσεων αλληλεγγύης σε άλλο λαό όπως εκείνης της βοήθειας των ισραηλινών στην Κεφαλονιά μετά το σεισμό. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σημειώνει ότι η ματωβαμμένη πολιτική του κράτους του Ισραήλ συναντά όχι μόνο τη διεθνή κατακραυγή αλλά και την αντίσταση των καλύτερων παιδιών του λαού αυτού (βλέπε αρνήσεις υλοποίησης δολοφονιών από στρατευμένους πολίτες του Ισραηλίτες, μαζικές κινητοποιήσεις κ.λ.π.). Όλα αυτά ακριβώς βαφτίζονται «αντισιωνισμός».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί τιμή του την αντιπαράθεση με εκείνους που έχουν γίνει αντικειμενικά εργολάβοι και χωροφύλακες της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Οι βολές που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ δεν αποτελούν μόνο μια προσωπική στοχοποίηση. Είναι βολές συνολικά απέναντι στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στο Νομό. Δείγματα αυτής της αντιμετώπισης είχαμε με συγκεκριμένη αρθρογραφία σε τοπική εφημερίδα στο διάστημα των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων όταν συμμετείχαμε στο κατέβασμα της σημαίας της ΕΕ και στην ύψωση της παλαιστινιακής σημαίας στη Νομαρχία Κεφαλονιάς. Η γενίκευση και το βάθεμα αυτής της επίθεσης δείχνει το φόβο των σιωνιστών απέναντι στο κίνημα και την αλήθεια. Ας γνωρίζουν ότι όσοι κονδυλοφόροι και «διανοούμενοι» επιστρατευτούν δεν μπορούν να ξεπλύνουν το αίμα του παλαιστινιακού λαού, το αίμα άλλων λαών της περιοχής και πρόσφατα το αίμα φιλειρηνιστών από διάφορες χώρες του κόσμου που τρέχει στα χέρια τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τη βεβήλωση της τιμητικής πλάκας στους ισραηλίτες ναύτες που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των σεισμών. Θεωρεί πως το γεγονός αποτελεί προβοκάτσια που τροφοδοτεί τον ίδιο σκοπό, τη σπίλωση του αγωνιζόμενου λαού στο Νομό. Αποτελεί βεβήλωση που εκτρέφει τη μισαλλοδοξία και τον εκφασισμό.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον, για ανεξαρτησία, κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη. Τίποτε και κανένας δεν θα μας πισωγυρίσει.

Αργοστόλι 13 Σεπτέμβρη 2010

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Βασιλάτος Παύλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.