Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τη Δευτέρα παρουσιάζει η ΑΔΕΔΥ τις θέσεις της για το ενιαίο μισθολόγιο

Ζητά διαπραγμάτευση για ΣΣΕ-Δ.Υ.
 
Ζητώντας το νέο πλαίσιο να μην γίνει «όχημα παγίωσης της λιτότητας» η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει τη Δευτέρα τις θέσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ έχει καλέσει σε απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη. Η ΑΔΕΔΥ εμφανίζεται αρνητική στην υιοθέτηση κλαδικών μισθολογίων και ζητά ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, αναβάθμιση των αποδοχών και νέα βάση εκκίνησης για τους εισαγωγικούς μισθούς. Οι αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων, αναφέρει η Ένωση, έχουν μειωθεί κατά 25% μετά τις περικοπές που προβλέπονταν από το μνημόνιο.
Επιδίωξη της κυβέρνησης με το νέο ενιαίο μισθολόγιο είναι μέσα από το νέο σύστημα αμοιβών να περιοριστεί η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που αποτελεί το 32%, των πρωτογενών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ειδικά μισθολόγια κατά κλάδο και κατάργηση των ειδικών επιδομάτων πλην οικογενειακού και θέσης ευθύνης.
Παράλληλα, εξετάζεται το κίνητρο απόδοσης να αποδίδεται ως πριμ παραγωγικότητας ενώ στοχεύει το νέο πλαίσιο να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.