Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των μαθητών της Κεφαλονιάς, από όλα σχεδόν τα σχολεία του Νομού, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για την παιδεία και στην πορεία που ακολούθησε στο Αργοστόλι. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι διατράνωσαν την απαίτηση να μπει φραγμός στον αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο και να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Να μπει τέλος στη δίωξη του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Νίκου Γαλιατσάτου. Απαίτησαν την ανατροπή του μνημονίου για την παιδεία, που σημαίνει καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, υποδομές με ΣΔΙΤ, μετακύλιση του κόστους της μεταφοράς των μαθητών και των λειτουργικών δαπανών μέσω της αποκέντρωσης στις πλάτες των γονιών, κατηγοριοποίηση και ελαστικοποίηση σχολικών προγραμμάτων, μάνατζερ και σπόνσορες. Απαίτησαν αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό στην εκπαίδευση και κάλυψη των κενών άμεσα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι η συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση...
 (ΝΔ) αποκάλυψε τη θέλησή του να ενθαρρύνει την επιχειρηματική δράση στα σχολεία μέσω των ΣΔΙΤ και την αποδοχή του Καλλικράτη στην παιδεία (δήλωσε: «η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα», «αφού υπάρχει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο δε μπορούμε να αντιδράσουμε», «να φτιαχτεί σχολείο - δε μας νοιάζει πώς»). Αυτή η εκτίμηση ισχύει και για τις μεταφορές των ΤΑΔ αφού αποδέχθηκε το να μην καλύπτει η κυβέρνηση το κόστος τους, αναφέροντας ότι «το θέμα θα λυθεί με προσωπική διευθέτηση του ίδιου με το ΚΤΕΛ, εφόσον το κόστος δεν ξεπερνά τις 6000 ευρώ». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το λαό και τη νεολαία του Νομού να αποκρούσουν την ψεύτικη – αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που προσπάθησε να αναπτύξει σαν άλλοθι στη συναίνεσή του με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ (από τη μία ο δήθεν φιλολαϊκός – ενωτικός δήμαρχος / από την άλλη η πολιτική του μνημονίου).
Αντίστοιχα καμία δέσμευση δεν ανέλαβε για την πορεία και τους όρους των υποδομών ο νυν Νομάρχης κ. Γεωργάτος (ΠΑΣΟΚ). Κάλυψε την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία κάτω από το γενικό πρόσχημα της αφηρημένης ανάγκης αλλαγών. Προσπάθησε να εμφανίσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης της μεταφοράς (και των ΤΑΔ) σαν διαχειριστικό που, υπό όρους, μπορεί να διευθετηθεί πλήρως από τη Νομαρχιακή Αρχή μέχρι τον Ιούνιο και παρέπεμψε όλα τα προβλήματα στις καλένδες των νέων οργάνων κρατικής διοίκησης. Εκείνο για το οποίο υπήρξε δέσμευση ήταν ότι στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο (8/12) θα συζητηθεί και θα υποστηριχθεί η θέση της ΕΛΜΕ για τη δίωξη του συνάδελφου Γαλιατσάτου.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι μόνο η οργανωμένη και σωστά προσανατολισμένη πάλη του λαού και της νεολαίας μπορούν να οδηγήσουν σε καταχτήσεις σήμερα και σε μια παιδεία για το λαό αύριο, με λαϊκή εξουσία – οικονομία.
Όλοι και όλες επαγρυπνούμε.
Με τα αιτήματα και το πλαίσιο που διεκδικήσαμε συνεχίζουμε:
-    Δευτέρα 6/12 στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης της ΟΛΜΕ, πραγματοποιούμε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας και μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
-    Τετάρτη 8/12 στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παράσταση για τα προβλήματα των σχολείων.
-    Παρασκευή 10/12 στις 6.30 μ.μ., μαζική συμμετοχή των φορέων που αναγνωρίζουν την παιδεία σαν λαϊκή υπόθεση στη σύσκεψη που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ, στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.
-    ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Συγκέντρωση ΠΑΜΕ 10.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Αργοστόλι 1 Δεκέμβρη 2010

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                 Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης             Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.