Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ: ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

των ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗΣ και ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΘΕΜΗ (http://thekotsi.blogspot.com)
ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

Δεν καταργείται η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) διαβεβαίωνε η Υπουργός Παιδείας το Σεπτέμβρη την εκπαιδευτική κοινότητα, απέναντι στις διαμαρτυρίες μας ότι ουσιαστικά την καταργεί εντελώς. «Θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο», ισχυρίζονταν.
Με χθεσινή (!) εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (20-12-2010) «ξεκαθαρίστηκε» ποιος θα είναι αυτός ο «διαφορετικός» τρόπος, αφού προηγουμένως έχει «ξεκαθαρίσει» ότι αφήνει απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς που είχαν την ευθύνη της ΠΔΣ στα σχολεία τα δύο προηγούμενα χρόνια :   
-          Να ξεκινούν τα μαθήματα στη μέση της σχολικής  χρονιάς
-          Να αφορά μόνο τα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας
-          Να αφορά μόνο τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Επιβεβαιώνεται έτσι με αυτή την εγκύκλιο η ουσιαστική κατάργηση του θεσμού.
Είναι αυτό, ένα ακόμα δείγμα  της πολιτικής του «φθηνού» σχολείου  του ΔΝΤ,  που είναι το
εκπαιδευτικό μοντέλο της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης.
Είναι ένα ακόμη δείγμα τι θα συμβεί με τις περικοπές στην εκπαίδευση που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.
Είναι ένα ακόμη δείγμα, μετά το κλείσιμο των αθλητικών σχολείων, τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς με προγράμματα ΕΣΠΑ, το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων,  τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων  ….. και ο κατάλογος δεν  έχει τέλος.
Είναι δείγματα του ρόλου που θα έχει η περίφημη «ομάδα των κομμάντος»  που θα συστήσει η κυβέρνηση κατά εντολή της τρόικας, όπως προβλέπεται στο «μνημόνιο 3» με στόχο την «αποτελεσματικότερη χρήση πόρων»!
Και οι τελευταίες αυταπάτες έπεσαν για το που οδηγεί αυτή η πολιτική: στη διάλυση τη δημόσιας
 εκπαίδευσης.
Τώρα όλοι μαζί να πάρουμε την υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης στα χέρια μας και με τους κοινούς μας αγώνες να συμβάλουμε στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όχι στο ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Τώρα. Αύριο θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.