Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Απειλούν με συλλήψεις τους μαθητές του 5ου Εσπερινού στην Ακ. Πλάτωνος

Οι μαθητές του 5ου Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου, στον Αη Γιώργη της Ακ. Πλάτωνα, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους από τις 13 του μήνα. Οι πλειοψηφία των 45 μαθητών είναι εργαζόμενοι και ενήλικες.
Χθες, Πέμπτη το πρωί, τους "επισκέφτηκε" ο διοικητής του ΙΕ' αστυνομικού τμήματος και ...φιλικά τους απείλησε ότι αν μέχρι την Παρασκευή (σήμερα) το πρωί δεν λύσουν τη κατάληψή τους θα φέρει εισαγγελέα και θα οδηγηθούν, όλοι όσοι είναι μέσα στο σχολείο, στο αυτόφωρο. Θυμίζοντάς τους παράλληλα ότι έρχεται Σαββατοκύριακο, άρα τρεις μέρες στο κρατητήριο μέχρι να λειτουργήσει το αυτόφωρο!
'Αμεσα κινητοποιήθηκαν φορείς και κάτοικοι της γειτονιάς καθώς και η αντίστοιχη ΕΛΜΕ και ο σύλλογος Αριστοτέλης των δασκάλων. Εκφράσανε τη συμπαράστασή.............................
 τους στους μαθητές και την αντίθεσή τους στη καταστολή των κινητοποιήσεών τους καταγγέλοντας τη πολιτική της κυβέρνησης που στη πράξη και κάτω από το τίτλο "συγχωνεύσεις" καταργεί σχολεία.
Οι μαθητές του 5ου Εσπερινού αντιδρούν στη τριπλή συγχώνευση με τα αντίστοιχα του Αγ. Παύλου και των Εξαρχείων. Αυτό που μένει είναι το τελευταίο! Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους μαθητές που εργάζονται με τα γνωστά ωράρια θα αναγκαστούν να σταματήσουν το σχολείο.
Όσοι παρευρέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη δήλωσαν ότι θα είναι στο σχολείο από το πρωί για να συμπαρασταθούν στους μαθητές σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στις δια του αστυνόμου απειλές της. Οι ίδιοι πάντως είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω. Να σημειώσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με όσα μας είπαν, οι μαθητές των πρωινών συστεγαζόμενων γυμνασίων και λυκείων, που και αυτά συγχωνέυονται (27ο και 51ο) και των οποίων τη λειτουργία υποτίθεται ότι εμποδίζει η κατάληψη, δηλώνουν την συμπαράστασή τους στους μαθητές του Εσπερινού καθώς επίσης και ότι το Δ.Σ. του 4ου κοινοτικού διαμερίσματος Αθήνας έβγαλε ομόφωνα απόφαση κατά των συγχωνεύσεων σχολείων στη περιοχή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.