Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τηλ. 6950311149
Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση της για τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Με μια τέτοια  απόφαση, οι μαθητές θα στοιβάζονται σε αίθουσες των 30 και πλέον ατόμων, ενώ παράλληλα θα εξαναγκάζονται σε εξοντωτικές μετακινήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο αδιέξοδο της απώλειας οργανικών θέσεων ενώ θα οδηγούνται σε εργασιακή περιπλάνηση, σε εξοντωτικές εργασιακές συνθήκες και σε κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας (αναπληρωτές κανονικού - μειωμένου ωραρίου (ΑΚΩ-ΑΜΩ), ωρομίσθιοι).
 Η πολιτική των συγχωνεύσεων είναι σίγουρο πως θα πετάξει ολόκληρα κομμάτια της νεολαίας εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                  ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
·                  ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ
·                  ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
·                  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·                  ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στο 5% του ΑΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι   ζωτικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.
·                  ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Για να ψηφίσετε κατά των καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων πιέστε στον παρακάτω σύνδεσμο http://seae.terapad.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.