Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                             Αιγάλεω 28/03/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των συγχωνεύσεων του 1ου και 8ου Γυμνασίων Αιγάλεω και του Εσπερινού ΓΕΛ Περιστερίου με το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω και αφού έγιναν οι συζητήσεις με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς φορείς το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής  δηλώνει ότι θα αποτραπεί η παραπάνω εξέλιξη μέσω των αγώνων των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων.
  1. Για το σχολικό συγκρότημα της οδού Μοσχονησίων με την επιχειρούμενη συγχώνευση, δημιουργείται ένα Γυμνάσιο με 360 μαθητές και ένα Εσπερινό ΓΕΛ με 200 περίπου μαθητές. Τα συγκεκριμένα κτίρια μάλιστα, είναι παλιά και ανεπαρκή παιδαγωγικά (αίθουσες, εργαστήρια, κατάλληλοι χώροι).
  2. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη, πέρα από ευχολόγια, για την ανέγερση σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι η κατασκευή σύγχρονων διδακτηρίων είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση. Επιθυμούμε συνεπώς την ανέγερση νέου σχολείου στο συγκρότημα αυτό.
  3. Υπενθυμίζουμε  όμως,ότι με την επιχειρούμενη συγχώνευση το τεταρτημόριο (Λεωφόρος Αθηνών-Λ. Κηφισού-Ιερά Οδός-Θηβών) θα παραμείνει με ένα μόνο Γυμνάσιο τη στιγμή που τα υπόλοιπα θα έχουν από δύο (3ο και 7ο, 5ο και 9ο , 2ο και 4ο Γυμνάσια αντίστοιχα). Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητη την αναζήτηση κατάλληλου χώρου για ανέγερση και δεύτερου Γυμνασίου σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή.
  4. Και τα χειρότερα έρχονται... Νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων μας περιμένει την επόμενη χρονιά. Ήδη οι καταργήσεις ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ, των ειδικών σχολείων, που έτσι και αλλιώς είναι στο στόχαστρο, παραπέμφθηκαν για την επόμενη χρονιά, όπως φυσικά και για σχολεία που το εκπαιδευτικό κίνημα με τις κινητοποιήσεις του κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμό τους.
  5. Η πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης δε θα κλείσει τα σχολεία του λαού μας, για να εξοικονομήσει πόρους για τις τράπεζες. Ο αγώνας για την δημόσια εκπαίδευση είναι συγχρόνως αγώνας για τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, είναι αγώνας για τη δημοκρατία, για να αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο μας και όχι οι ξένοι πιστωτές.
 Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
 Κορδής Νεκτάριος Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.