Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΟΕ: Περικοπή επιμίσθιου ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αίγυπτο

Κυρία Υπουργέ,
         Στις 3/3/2011 κοινοποιήθηκε στους αποσπασμένους έλληνες εκπαιδευτικούς της Αιγύπτου έγγραφο του Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο τους ανακοινώνεται η περικοπή των 2/3 του επιμισθίου που τους καταβάλλεται με βάση την παρ. 1 του Ν.2413/96.
         Με δεδομένο ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και καθώς οι έλληνες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους βρέθηκαν στο επίκεντρο απρόβλεπτων καταστάσεων (πυροβολισμοί, επιδρομές συμμοριών σε σπίτια και καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας, δυσκολία στην προμήθεια τροφίμων, κλπ.) η επιστροφή στην Ελλάδα θεωρούμε πως ήταν μια συνετή πράξη στοιχειώδους προστασίας.
         Η σπουδή του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει το επιμίσθιο για το διάστημα των 15 ημερών της απουσίας των εκπαιδευτικών από την Αίγυπτο, όταν μάλιστα επιβαρύνθηκαν με τα έξοδα μετακίνησης τους την ίδια στιγμή που άλλες χώρες επέστρεφαν δωρεάν τους πολίτες τους και όταν αυτοί προσφέρονται να εργαστούν ακόμα και στις επίσημες αργίες χωρίς αμοιβή, προκειμένου να αναπληρώσουν τα χαμένα μαθήματα, προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη.
Ζητούμε την άμεση καταβολή ολόκληρου του επιμίσθιου για τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν – όχι χωρίς αιτία – στην Ελλάδα.
Από τη ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.