Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου: Η ΠΑΣΚ στυλοβάτης και εισηγητής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του Υπουργείου Παιδείας στο 9ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ
ΠΑΣΚ ΣΤΟ 9Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ
ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΣΤΟ 9Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βόλο το 9ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ολιγαρχίας, σε μια δηλαδή ιστορική φάση, κατά την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – έχοντας την απόλυτη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ) – θέτει στο στόχαστρο τα μορφωτικά, εργασιακά και θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα, όπως επιτάσσουν και τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα των προστατών και κηδεμόνων της.
Είναι προφανές ότι η επίθεση αυτή εδραιώνεται και στις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚ και συνολικότερα του υποταγμένου, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, ο οποίος έχει ως μοναδικό στόχο να χειραγωγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, να υπνωτίσει τα λαϊκά στρώματα και να μετατρέψει το συνδικαλισμό σε «καλό» και υποταγμένο συζητητή (!) των εργοδοτών, στην κατεύθυνση της πλήρους εξαθλίωσης των χαμηλών στρωμάτων.
Αυτό το αντιδημοκρατικό-αντιδραστικό-αντισυλλογικό δείγμα γραφής έδωσε ξανά η κυβερνητική ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΣΤΟ 9Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, το οποίο, ως δημοκρατικός θεσμός, θεωρητικά πρέπει να λειτουργεί ως ιδεολογική άμυνα του κλάδου απέναντι στις αντιδραστικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων, απέναντι γενικά στα αντιλαϊκά μέτρα, που προσαρμόζουν το περιεχόμενο των σπουδών στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ισοπεδώνοντας τα λαϊκά δικαιώματα και υπονομεύοντας τις λαϊκές κατακτήσεις.
Τις δημοκρατικές αυτές κατακτήσεις του ταξικού κινήματος προσπάθησε να ακυρώσει ξανά η ΠΑΣΚ, με έναν προκλητικά αντιδραστικό και αντισυλλογικό τρόπο, αφού δεν «έδωσε απλώς εξετάσεις» προσαρμογής και υποταγής στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, αλλά επιπλέον ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στα θεμελιώδη εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, αναλαμβάνοντας το ρόλο το στυλοβάτη και εισηγητή (!) όλης της αντιλαϊκής καταιγίδας, που θεσπίζεται εναντίον μας.
Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «Οργάνωση της Εκπαίδευσης-Εργασιακές σχέσεις-Αποκέντρωση», η ομάδα εργασίας – που αποκλειστικά ελεγχόταν από την ΠΑΣΚ και ...ομόθυμα στήριζε (!) την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική – εισηγήθηκε στο σώμα έναν οδοστρωτήρα αντιλαϊκών μέτρων, όπως.....
 ακριβώς τα έχει διατυπώσει η κυβέρνηση στους αντιδραστικούς νόμους της για την «Αξιολόγηση»-Χειραγώγηση-Πειθάρχηση, για την ψευδώνυμη «Αποκέντρωση»-Απονέκρωση-Ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, Η ΠΑΣΚ εξωράισε τον αντιδραστικό νόμο «Καλλικράτης», αποσιώπησε τις συγχωνεύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και Ιδιωτικού χώρου (ΣΔΙΤ), την είσοδο των επιχειρήσεων στη λειτουργία του σχολείου, τα ανταποδοτικά τέλη, την Ελαστικοποίηση των Εργασιακών σχέσεων και τη διαβάθμιση των αποδοχών μας, με την άρση της μονιμότητας και τα Τοπικά σύμφωνα Απασχόλησης, που θα επιβάλουν στο εξής οι δήμοι.
Αποσιώπησε δηλαδή η ΠΑΣΚ και απέκρυψε όλον τον αντιλαϊκό θεσμικό οδοστρωτήρα, που δομεί το Σχολείο της Αγοράς, στα πλαίσια του οποίου όχι μόνο το σχολείο μετατρέπεται σε «μονάδα», άρρηκτα δεμένη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά επιπλέον ισοπεδώνονται και τα στοιχειώδη μορφωτικά δικαιώματα των εργατο-λαϊκών στρωμάτων, ενώ αίρονται και τα θεμέλια των εργασιακών μας κατακτήσεων. Για όλα αυτά τα μείζονα ζητήματα, που αφορούν στη μόρφωση και την εργασία, στην επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση, στην αδιοριστία και στη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, η κυβερνητική ΠΑΣΚ δεν είχε να πει ...ούτε λέξη, παρουσιάζοντας μια εξωραϊσμένη εικόνα της... αγοραίας πληροφορίας, που θα παρέχει το αντιδραστικό «καλλικρατικό» σχολείο, αλλά και της ελαστικής απασχολισιμότητας, που θα αντικαταστήσει τη σταθερή εργασία και αμοιβή στο «νέο» σχολείο της πληροφορίας, της γενικευμένης ελαστικοποίηση, της πειθάρχησης και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Παράλληλα, η ΠΑΣΚ – υπερβαίνοντας κάθε έννοια δημοκρατικής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας – εισηγήθηκε ακόμα και τα ΑΝΤΙΛΑΪΚΆ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, επιχειρώντας – με την απαράδεκτη και αντιδραστική εισήγησή της- να χειραγωγήσει το σώμα και να αποσπάσει την έγκρισή του. Εισηγήθηκε ως θετικό μέτρο (!!) λοιπόν τους ..περίφημους «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ (!) ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ», ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΣΩΜΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ» ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο έρχεται να πλαισιώσει τον επόπτη-manager, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αντιδραστικού-ασφυκτικού οργανωτικού πλαισίου λειτουργίας του σχολείου, όπου ο σύλλογος ως δημοκρατικό όργανο, το δικαίωμα του λόγου, η ισοτιμία των μελών και η στοιχειώδης εργασιακή δημοκρατία δεν έχουν θέση.
Αξίζει μνείας το γεγονός ότι, ενώ από το χώρο των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δώσαμε εξ αρχής τη μάχη, διεκδικώντας την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του εν λόγου αντιδημοκρατικού κειμένου, η ομάδα στο σύνολό της και ο εισηγητής της, αντιδραστικά και πεισματικά αρνήθηκαν ν αποσύρουν το κυβερνητικό κείμενο, που έπαιρνε το μανδύα της συνδικαλιστικής θέσης.
Και επειδή ο μαχόμενος ταξικός συνδικαλισμός γνωρίζει καλά το δρόμο της πάλης στη βάση, ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ και την απογύμνωση της αντίπαλης θέσης, ως προκλητικά αντιδημοκρατικής και εργοδοτικής.

Καμία συναίνεση – Καμία υποταγή!

Να καταδικάσουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό – Να ενισχύσουμε τις συνεπείς αριστερές δυνάμεις στο επερχόμενο συνδικαλιστικό συνέδριο της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.