Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και των ομοσπονδιών τους, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ενάντια στην εφαρμογή της  πολιτικής του μνημονίου στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς (περικοπές δαπανών και μισθών) καθώς και στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, εκφράζουν με πρόσφατα ψηφίσματά τους ομοσπονδίες εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη.
Επίσης επιστολές με ανάλογο περιεχόμενο αποστέλλουν στην Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας.
 Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE) ζητά από την Υπουργό Παιδείας να έχει ουσιαστικό διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και σταματήσει τις περικοπές στην εκπαίδευση.
Ψηφίσματα και επιστολές στην Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας έχουν στείλει μέχρι στιγμής ομοσπονδίες από: τη Δανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Κύπρο, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και την Λετονία (http://olme-attik.att.sch.gr/olmeen.php).
Τη συμπαράστασή στις Ελληνικές Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών έχει ήδη εκφράσει και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (Education International) http://www.ei-ie.org/news/news_details/1678

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.