Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Προς σκληρές κινητοποιήσεις από 1η Ιουνίου οι πανεπιστημιακοί

Με έντονες κινητοποιήσεις απειλούν οι πανεπιστημιακοί αν δεν λυθούν τα μείζονα οικονομικά προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ζητούν άμεση κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές και όχι σε θερινό τμήμα όπως προτίθεται να πράξει το υπουργείο Παιδείας.
Η 1η Ιουνίου θα σηματοδοτήσει τις σκληρές αντιδράσεις του κλάδου αλλά και την έναρξη μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα Ιδρυμάτων και πανεπιστημιακών δασκάλων.
Η ενημέρωση για τα προβλήματα αλλά και «για την ποιότητα, την αριστεία που χαρακτηρίζει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων και συναδέλφων» θα αποτελέσει απάντηση στην «απαράδεκτη, συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του Πανεπιστημιακού Συστήματος». Την 1η Ιουνίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ η οποία έχει καλέσει τους συλλόγους σε αναστολή των καθηκόντων τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα που ζητούν άμεση λύση είναι:
Τα αιτήματα
- Δημοσιοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τον διορισμό των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ.
- Καταβολή των δεδουλευμένων των επί συμβάσει συναδέλφων.
- Ανακοίνωση του αριθμού των συμβάσεων του Π.Δ. 407/80 για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
- Εναρξη της συζήτησης για το νέο ειδικό μισθολόγιο των πανεπιστημιακών με ένταξη των υφιστάμενων επιδομάτων στον βασικό μισθό.
- Υπογραφή όλων των προκηρύξεων των εξελίξεων των μελών ΔΕΠ, που μήνες τώρα είναι αδικαιολόγητα και παράνομα καθηλωμένες στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας.
- Δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τις θεσμικές αλλαγές στα πανεπιστήμια και σαφής δέσμευση της υπουργού Παιδείας ότι δεν θα το φέρει προς ψήφιση σε θερινό τμήμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.