Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ​Σ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ για τις εκλογές της 1ης Ιουνίου για νέο ΔΣ και αντιπροσώπ​ους ΔΟΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ    
αυτόνομο μέλος του δικτύου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
Μην τους αφήσεις να σε
εξαπατήσουν
Απάτη Νο 1: Στόχος του μνημονίου η αντιμετώπιση της χρεοκοπίας
    H επαναλαμβανόμενη διακήρυξη ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος και ότι με τα σκληρά μέτρα του επιτυγχάνεται η «σωτηρία της πατρίδας» στοχεύει στην κατασκευή πλαστής συναίνεσης. Η ληστρική φορολογία των λαϊκών εισοδημάτων, η κατακρεούργηση των κοινωνικών δαπανών, η μείωση των μισθών και των συντάξεων και τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν στοχεύουν στην αντιμετώπιση του ελλείμματος, αλλά στη χρεοκοπία των εργαζόμενων και στη λεηλασία κάθε πλουτοπαραγωγικής μορφής του τόπου.
    Για την αποφυγή της «εθνικής καταστροφής» οι εργαζόμενοι καλούνται να δεχθούν την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, την ώρα που κανένας άλλος δεν χάνει σε τίποτα, αντίθετα το κεφάλαιο και η διεθνής τοκογλυφία ενισχύονται πολύπλευρα από την επιχείρηση «σωτηρίας της πατρίδας». Τελικός τους στόχος είναι να πάρουν τη «ρεβάνς» από το εργατικό κίνημα και  να άρουν κάθε εργατικό δικαίωμα του 20ου  αιώνα.
Απάτη Νο 2: Αιτία του μνημονίου είναι η κρίση και το χρέος
    Τα κόμματα εξουσίας, το κεφάλαιο και η ΕΕ, συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ, αξιοποιούν την κρίση, ώστε να εξαναγκασθούν οι εργαζόμενοι ν΄ αποδεχθούν τη διάλυση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων και των εργασιακών κατακτήσεων, τα οποία ενοχοποιούνται συστηματικά και παρουσιάζονται ως βασική αιτία της οικονομικής κρίσης.
Απάτη Νο 3: Αν δεν είμαστε στο ευρώ τώρα δεν θα παίρναμε μισθούς και συντάξεις.
    Τριάντα χρόνια μετά την είσοδο στην τότε ΕΟΚ το χρέος από 20% έφτασε το 160%, οι εξαγωγές μειώθηκαν, οι εισαγωγές πολλαπλασιάστηκαν, χιλιάδες μικρές........
 και μεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν, η μικρή και μεσαία αγροτιά ξεκληρίστηκε, η ανεργία γιγαντώθηκε, τα αποθεματικά των ταμείων «αξιοποιήθηκαν» στο χρηματιστηριακό τζόγο με οδηγίες της Ε.Ε., ενώ οι όποιες επιδοτήσεις διευκόλυναν το ντόπιο και το πολυεθνικό κεφάλαιο να αφανίσει κάθε παραγωγική δυνατότητα.

Απάτη Νο 4: Το νέο μισθολόγιο άρει τις αδικίες και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ειδική μεταχείριση
    Τα νέα μέτρα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ψευδαισθήσεων για αυξήσεις και ειδική μεταχείριση των εκπαιδευτικών στα πλαίσια του νέου μισθολογίου, όπως έντεχνα … καλλιεργούσε η ΠΑΣΚ της ΔΟΕ. Το νέο μισθολόγιο φέρνει την κατάργηση της έννοιας του σταθερού μισθού, κατάργηση της «ωρίμανσης» με την καθιέρωση πλαφόν φτώχειας για όλους και ύψος αποδοχών που θα εξαρτάται από την αξιολόγηση και του διευθυντή.

Η μεγάλη απάτη: Πού πήγαν τα λεφτά που αρπάχτηκαν από το λαό;
Εκατομμύρια εργαζόμενοι βλέπουν τώρα να προετοιμάζεται η «αναδιάρθρωση» του χρέους, η τριετής περίοδος μνημονιακού στραγγαλισμού να γίνεται 10ετής, 20ετής ή για πάντα, μέσω του Συμφώνου για το Ευρώ, το οποίο η Τρόικα απαιτεί να αποτελέσει και συνταγματική υποχρέωση κάθε χώρας. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, και Τρόικα οφείλουν να απαντήσουν πού πήγε ο παραγόμενος πλούτος της εργασίας του ελληνικού λαού και γιατί τον υποβάλλουν σε διαρκή λιτότητα εξόντωσης.
Εν όψει του νέου σφαγείου των μέτρων του Συμφώνου για το Ευρώ επιβάλλεται ένα πρωτόγνωρο καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας για να αποτραπεί η λαϊκή κινητοποίηση και η μαζική λαϊκή συμμετοχή. Η οργανωμένη, σχεδιασμένη και μεθοδευμένη βία των δυνάμεων καταστολής που δε διστάζει ακόμα και σε δολοφονικές επιθέσεις σε συνδυασμό με τη δράση παρακρατικών μηχανισμών επιβάλλουν καθεστώς κοινωνικής βαρβαρότητας.
Σ΄ αυτή την πραγματικότητα  αποτελεί πρόκληση η στάση του άφωνου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ. Έχουν αναλάβει πλέον το ρόλο του διαπραγματευτή της αφαίρεσης των εργατικών δικαιωμάτων.
Τώρα συνειδητά προετοιμάζουν το έδαφος για το πέρασμα των νέων μέτρων μεθοδεύοντας με απεργίες αποκλιμάκωσης και αποπροσανατολισμού, καλλιεργώντας την απογοήτευση, στοχεύοντας  στην απαξίωση των αγώνων, στην υποταγή και τη συναίνεση. Στην ίδια κατεύθυνση επιχειρούν να απαξιώσουν, να νεκρώσουν κάθε συλλογική διαδικασία στα πρωτοβάθμια σωματεία, κάθε προσπάθεια συντονισμού της δράσης. Το σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» στην Puerta del Sol της Μαδρίτης απεικονίζει τη σημερινή εκδοχή του υποταγμένου συνδικαλισμού στη χώρα μας.
● Η ευθύνη των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ είναι βαριά. Αρνούμενοι να διαφοροποιηθούν από τη πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε και κεφαλαίου, αδιαφορώντας για τη συνολική επιδρομή της κυβέρνησης στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών στηρίζοντας το «Νέο Σχολείο» της αγοράς και εγκαταλείποντας τα εργασιακά των εκπαιδευτικών χειροκρότησαν τις χιλιάδες προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών και τη συρρίκνωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Καθημερινά μετατρέπονται σε εργολάβους αποφόρτισης της λαϊκής αγανάκτησης.
● Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ αμετανόητοι και εκ «παρθενογενέσεως» προσπαθούν να περάσουν το «νέο μήνυμα» του …Σαμαρά προσπαθώντας μάταια να κρύψουν την απόλυτη αποδοχή και ταύτιση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε..
● Οι δυνάμεις του Σύριζα (και οι περί αυτόν) εγκλωβισμένες στις αντιφάσεις τους κινούνται μεταξύ των λογικών «της Ε.Ε. των λαών», της «φιλελεύθερης κακής διαχείρισης», στις «κακές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων», στην «έλλειψη διαφάνειας», στις «αχαλίνωτες αγορές», στην «έλλειψη πολιτικής σύγκλισης στην Ε.Ε.».
● Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνειδητά απαξιώνουν κάθε δυνατότητα ενεργοποίησης του Συλλόγου ακολουθώντας αυτόνομη πορεία… Ονομάζουν «κάστρα του συστήματος» τους πρωτοβάθμιους συλλόγους όταν δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία και επιδιώκουν την απόλυτη περιχαράκωση κι απόσυρση από τις μαζικές διαδικασίες και τη δημιουργία περίκλειστων όπου το ίδιο θα κυριαρχεί μόνο του.
Ας απαντήσει κάποιος γιατί στη χώρα που όλοι μιλούν για «πρωτόγνωρη επίθεση», για «κοινωνικό πόλεμο», για «ελληνικό πείραμα» δεν κουνιέται φύλλο;

Συνάδελφοι, όλο το διάστημα χωρίς να έχουμε εκπροσώπηση στο Δ.Σ. δεν λείψαμε ΠΟΤΕ. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις με δεκάδες παρεμβάσεις, προσπαθώντας στα πλαίσια της ενότητας των εργαζομένων να συμβάλλουμε, ώστε ο σύλλογος να παίξει το ρόλο του, να μπει φραγμός σε κάθε απόπειρα αλλοίωσης του χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, σε κάθε απόπειρα μετατροπής του σχολείου σε χώρο ανεξέλεγκτης δράσης των επιχειρήσεων-χορηγών. 
Η «κοινωνική κόλαση» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος Ανατρέψτε με όρους κινήματος τον κόσμο της Τρόικας           Ενισχύστε την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων & του Συλλόγου Αλλάξτε τη πορεία του Συλλόγου και της ΔΟΕ με τη ψήφο σας
{{
Υποψήφιοι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  
   για το Δ.Σ. του Συλλόγου & αντιπροσώπους στην 80η Γ.Σ. της ΔΟΕ
{{
 1. Κακαρούμπας Βασίλειος, (62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)
 2. Μπόμπα θεοδώρα, (Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου)
 3. Πασσάς Βαγγέλης, (12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)
                                                Πάτρα, 24-05-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.