Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Χανίων αλλά και όλης της Κρήτης, συνολικά 168 μαθητές(54 από Χανιά) αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις(Προφορικά εξεταζόμενοι) αφού μόνο εκεί για φέτος ορίζονται εξεταστικά κέντρα.
Φέτος το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οι συγκεκριμένοι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) και μαθημάτων ειδικότητας (Ομάδα Β) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να εξετασθούν σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη(Βόρεια Ελλάδα) υποχρεώνοντας τους να ταξιδέψουν, μαζί με τους συνοδούς τους, και εν μέσω κρίσης και περιορισμού των οικογενειακών εισοδημάτων, να καλύψουν οι ίδιοι (γονείς ή κηδεμόνες) τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μέχρι και το 2010 εξετάζονταν στα Χανιά στο ΕΠΑ.Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και στο Ηράκλειο (2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου).
Με την απόφαση αυτή δεκάδες οικογένειες θα επωμισθούν ένα κόστος οικονομικό......  τις αντιμετωπίζει με περισσότερη ευαισθησία.
 δυσβάστακτο για την εποχή  μας, αλλά και ψυχολογικά θα δημιουργηθεί ένα μειονέκτημα στους μαθητές αυτούς σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους από την πρωτεύουσα. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος πολλοί υποψήφιοι της Κρήτης  να αποφασίσουν να απέχουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις
Θυμίζει δηλαδή αλλά στο ανάποδο τη ρήση, «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» Μάλλον ξεχνάμε ότι η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτό και ιδιαίτερα τις περιπτώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει η Πολιτεία να
Η ΕΛΜΕ Χανίων διαμαρτύρεται έντονα για το θέμα αυτό και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα λίγες μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων αυτών των μαθητών(19 Μαΐου) να λειτουργήσουν όπως και πέρυσι εξεταστικά κέντρα και στα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο. 
                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
   Ο πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας


  Π. Κοτσιφάκης                                 Αντ. Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.