Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ​Σ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ Π.Ε. Πάτρας

αυτόνομο μέλος του Δικτύου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

11 Μαΐου: Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ
Εξόντωση διαρκείας των εργαζόμενων, ξεπούλημα κάθε δημοσίου αγαθού και διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» της 15ης Απριλίου, το οποίο κάνει νόμο σε λίγες μέρες. 
Νέες μειώσεις μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο και ταυτόχρονη αύξηση ωραρίων εργασίας. Ταυτόχρονα γενικεύει τη μερική απασχόληση στο δημόσιο και «προετοιμάζει» τις απολύσεις μέσω άδειας άνευ αποδοχών και κατάργησης οργανικών θέσεων με ειδικές επισημάνσεις. Γινόμαστε από τούδε και στο εξής «κρατικοί υπάλληλοι» του υπ. Εσωτερικών χωρίς οργανικότητα θέσης.
Ξεπούλημα στο κεφάλαιο προς εκμετάλλευση, αλλά και αύξηση των τιμολογίων κάθε ΔΕΚΟ. Μεταξύ αυτών η ίδια η ΔΕΗ, ότι έχει μείνει από τον ΟΤΕ και για πρώτη φορά βγαίνουν στο σφυρί και τμήματα της ύδρευσης (ΔΕΥΑ). Εντείνεται η παραχώρηση δρόμων, λιμανιών αεροδρομίων κ.τ.λ
Νέες συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών και παράλληλα υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, αφού οι δαπάνες θα περικοπούν ξανά. Νέα υποβάθμιση του τομέα υγείας με κλείσιμο νοσοκομείων και μειώσεις στα απαραίτητα υλικά, ανατιμήσεις στο κόστος εξετάσεων για τους ασθενείς και νέα μείωση  όσων καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Νέα περικοπή των συντάξεων (αυτή τη φορά στις επικουρικές συντάξεις-ταμεία) αλλά και σε κάθε υπάρχον επίδομα πρόνοιας.
Νέες αυξήσεις φόρων και μετατάξεις προϊόντων σε υψηλότερο ΦΠΑ, κατάργηση φοροαπαλλαγών αλλά και απελευθέρωση της φορολογίας που επιβάλλουν οι  καλλικρατικοί ΟΤΑ μέσω αυξήσεων των δημοτικών τελών, ώστε το κόστος λειτουργίας σχολείων και.....
 νοσοκομείων να περάσει στις πλάτες των τοπικών κοινωνιών.
Νέα δωράκια στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο μέσω ξεπουλήματος και των τελευταίων δημόσιων εργαλείων  (ΑΤΕ, Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) στον τραπεζικό χώρο. Οι αγρότες και οι δημόσιοι υπάλληλοι με δάνεια θα στενάξουν….
Όλα αυτά είναι μόνο τα «τακτικά» μέτρα διανθισμένα με όμορφες λέξεις: «εξορθολογισμός δαπανών», «αναδιάρθωση», «νέοι χάρτες» κ.τ.λ. Τα έκτακτα μέτρα έρχονται…..
Στην εκπαίδευση, ανάμεσα στη σωρεία νόμων, νομοσχεδίων και μέτρων, τα λεγόμενα 800αρια σχολεία του «νέου αναμορφωμένου προγράμματος», τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, την αλλαγή πλαισίου στις μεταθέσεις – αποσπάσεις, το νέο αντιδραστικό ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων κ.λπ. έχουμε και το νομοσχέδιο για τα πρότυπα σχολεία, τα οποία κατάργησε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση το 1981 ως σχολεία κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών. Επιπρόσθετα, αποκλεισμός των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από επιτροπές και όργανα κομβικής σημασίας για την καθημερινότητα του σχολείου, όπως οι νέες καλλικρατικές σχολικές επιτροπές.
Τώρα είναι αναγκαία η απάντηση των εργαζόμενων, η οποία:
       δεν μπορεί να δοθεί από τα πολιτικά κόμματα που δημιούργησαν την κρίση
       δεν μπορεί να δοθεί από τα έδρανα της βουλής
     δε δίνεται από τον μουγκό κομματικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, λοιπές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα (όπως ΕΚΠ). Στην ίδια λογική το ΠΑΜΕ αναπαράγει, αδιέξοδα,  σε συνδικαλιστικό επίπεδο τις επιλογές του πολιτικού του χώρου.
Το μέλλον της εκπαίδευσης και της χώρας δεν ανήκει σ’ αυτούς που ρήμαξαν το παρελθόν της, ανήκει στους εργαζόμενους 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στα πανό των συλλόγων & σωματείων μας
Πάτρα, 7 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.