Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο.Λ.Μ.Ε.: Αποχή Βαθμολογητών

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                    Αθήνα, 23/5/2011


ΘΕΜΑ: Αποχή Βαθμολογητών από το Βαθμολογικά Κέντρα εκτός της Περιφερειακής Ενότητας

         Υπενθυμίζουμε πως με την παρ. 2 του άρθρ. 3 του Ν. 2685/1999 (ΦΕΚ 35 Α΄): «Κάλυψη δαπανών μετακινούμενων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικρατείας και άλλες διατάξεις», «οι αποφάσεις ή εντολές μετακίνησης εκδίδονται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική πίστωση τον προϋπολογισμό των εκάστοτε φορέων που τις εκδίδουν. Η συνδρομή δε της προϋπόθεσης αυτής αναφέρεται στην εντολή μετακίνησης». Για το θέμα αυτό άλλωστε υπάρχει και σχετική νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

         Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πληροφορήθηκε ότι:

1.   Δεν αναφέρεται σε αποφάσεις Περιφερειακών Δ/ντών Εκπ/σης για έγκριση διάθεσης εκπαιδευτικών από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, για τις ανάγκες των Βαθμολογικών Κέντρων η ανωτέρω συνδρομή.
2.   Δεν επαρκούν τα κονδύλια για τα οδοιπορικά των συναδέλφων που......
 μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας (τέως Νομού) προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
3.   Δεν έχουν πληρωθεί τα οδοιπορικά αυτής της κατηγορίας επί διετία σε αρκετές περιοχές.

         Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε:

·       Κηρύσσει αποχή από τα Βαθμολογικά Κέντρα για τους συναδέλφους – διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας. Η αποχή θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των συναδέλφων και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές.
·       Εννοείται ότι η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών συνεχίζεται κανονικά από τους συναδέλφους που υπηρετούν εντός Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται το Βαθμολογικό Κέντρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.