Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Σχετικά με την ελευθερία συνδικαλιστικής έκφρασης στο χώρο του Δ.ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων »

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Τηλ. 6950311149
Website:
www.somatio.comhttp://seae.forumgreek.com
e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr

                               ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στις 16/5 μέλη του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών βρέθηκαν στο Δ.ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων προκειμένου να ασκήσουν το νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης των συναδέλφων για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των πληρωμών και τις δράσεις που σχεδιάζει το σωματείο το επόμενο διάστημα. Παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα Δ.ΙΕΚ σε πολύ καλό κλίμα που δείχνει την ανάγκη συζήτησης και ενημέρωσης στο χώρο των Δ.ΙΕΚ.

Ο διευθυντής του Δ.ΙΕΚ. κ. Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε τα μέλη του σωματείου με βίαιο τρόπο απειλώντας με λεξιλόγιο και ύφος που δεν ταιριάζει σε έναν εκπαιδευτικό χώρο, πως θα καλέσει την αστυνομία και δηλώνοντας εμφατικά πως ο χώρος των Δ.ΙΕΚ δεν είναι ελεύθερος για συνδικαλιστική έκφραση!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αναγνωστόπουλος απαγόρευσε (με ποια εξουσία άραγε;) σε συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να ενημερώσουν για τις εξελίξεις στο χώρο των ΙΕΚ τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές τους. Το ίδιο συνέβη και σε παρέμβαση του σωματείου στις 11/4/2011 όπου αντιμετώπισε τα μέλη του σωματείου με ύβρεις και προσβολές.

Είμαστε εργαζόμενες/οι στα Δ.ΙΕΚ, απλήρωτοι/ες εδώ και 3 χρόνια και διεκδικούμε το αυτονόητο: να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας, να υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες πρόσληψης και λειτουργίας των ΙΕΚ, να δημοσιοποιηθεί ο οικονομικός...........
 έλεγχος για τo που πηγαίνουν τα χρήματα που άδικα καταβάλλουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, να δημιουργήσουμε συνθήκες επαφής, συζήτησης και συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τις εκπαιδεύτριες για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά μας.

Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων κ. Αναγνωστόπουλου, εκτός από  απαράδεκτη και προσβλητική προς το πρόσωπο όλων των εκπαιδευτικών (και των σπουδαστών/ριών), είναι βαθειά αντιδημοκρατική εφόσον καταργεί την συνδικαλιστική ελευθερία. Από πλευράς μας δεν θα ανεχθούμε καμία τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Η συμπεριφορά όμως του κ. Αναγνωστόπουλου μας βάζει σε σκέψεις. Ποια είναι τα κίνητρα ενός διευθυντή να επιβάλει βίαια την απόλυτη σιωπή σε ένα χώρο όπου οι εργαζόμενοι/ες είμαστε απλήρωτοι/ες βιώνουν κάθε είδους αυθαιρεσίες ελλείψει διαφανών διαδικασιών πρόσληψης και λειτουργίας των ΙΕΚ; Θεωρούμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καθόλου τυχαία: η προσπάθεια συλλογικής δράσης και διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών/ριών και σπουδαστών/ριών του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών ενοχλεί. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι εκτεθειμένος και πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Καλούμε το Υπουργείο και το ΙΔΕΚΕ να κινηθεί άμεσα και να διώξει πειθαρχικά ως οφείλει τον συγκεκριμένο Διευθυντή. Για εμάς τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές, ούτε μπορούμε να θεωρήσουμε τον συγκεκριμένο διευθυντή εκπαιδευτικό. Μένει στο υπουργείο να αποδείξει αν θα συγκαλύψει και θα ανεχτεί να διοικούν τις εκπαιδευτικές μονάδες τέτοιου είδους άνθρωποι.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των Δ.ΙΕΚ να γραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών, ώστε να παλέψουμε από κοινού με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην διευθυντική αυθαιρεσία και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να διεκδικήσουμε ένα χώρο ουσιαστικής μάθησης και εκπαίδευσης κόντρα στη σημερινή υποβάθμιση και απαξίωση.

Η διευθυντική αυθαιρεσία δεν μας φοβίζει. Ο αγώνας συνεχίζεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.