Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δυναμώνουμ​ε τη φωνή των αναπληρωτώ​ν και ωρομισθίων εκπαιδευτι​κών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Τηλ. 6950311149
Website:
www.somatio.comhttp://seae.forumgreek.com
e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.grΔυναμώνουμε Δυναμώνουμε τη φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών
Να αποτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας παιδείας

Ένα χρόνο μετά την έλευση της Τρόικας και ο απολογισμός είναι τραγικός. Το χρέος συνεχώς αυξάνεται, η ανεργία εκτινάσσεται (σχεδόν 1.000 νέοι άνεργοι κάθε μέρα!), οι μισθοί συνεχώς μειώνονται, οι συμβάσεις εργασίας καταστρατηγούνται, η Παιδεία και η Υγεία καταστρέφονται. Μπροστά στην επικείμενη αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση ή αναδιάταξη ή όπως αλλιώς ονομάσουν την χρεοκοπία, η Ελληνική κυβέρνηση ξεπουλά τα πάντα και διαλύει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, την Ε.Ε και την ελληνική κυβέρνηση η δημόσια εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει άμεσα να περικοπούν, μίας και σε αυτά αποδίδεται η οικονομική κρίση και όχι στις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα.
Στην παιδεία η εφαρμογή του μνημονίου επιβάλει τις μαζικές συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολείων, την κατάργηση των βιβλίων και ταυτόχρονα προωθεί το «νέο Λύκειο» που κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι διαρκείς εξετάσεις και η αντικατάσταση της σφαιρικής γνώσης με χρηστικές δεξιότητες. Επιπλέον.....
 επιβάλει την κατάργηση της ΠΔΣ που αποτελούσε διέξοδο για πολλούς μαθητές στον εξεταστικό Γολγοθά, την κατάργηση των αθλητικών και ειδικών σχολείων, την κατάργηση διάφορων δομών της εκπαίδευσης (όπως των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΙΕΚ, κτλ), την επέκταση των συμβάσεων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου μέσω ΕΣΠΑ, την απλήρωτη εργασία στα δημόσια ΙΕΚ.
Από το νέο έτος και για τα επόμενα χρόνια αναμένεται να εκτιναχτεί η ανεργία των εκπαιδευτικών. Σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας θα οδηγήσει η πολιτική των συγχωνεύσεων των σχολείων, η δραματική μείωση των διορισμών, ο περιορισμός κατά 50% των προσλήψεων αναπληρωτών, το νέο Λύκειο, το πέρασμα της λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ στις Περιφέρειες και η «προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών στις τοπικές ανάγκες».
Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί το ποιο ευάλωτο και κακοπληρωμένο κομμάτι της εκπαίδευσης, οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Το ΣΕΑΕ, αν και «νεαρό σε ηλικία», παλεύει με συνέπεια και επιμονή για τα συμφέροντα των ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ακουστεί η φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που αγωνιούν:
για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας ως βασικό προσόν διορισμού,
για να μην κλείσει κανένα σχολείο,
για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας,
για να μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να πληρωνόμαστε κανονικά.

Προϋπόθεση για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω αποτελεί η μαζικοποίηση του σωματείου και η όσο το δυνατόν ενεργή συμμετοχή όλων μας. Γιατί η δύναμη του Σωματείου είναι ο καθένας από μας. Γιατί δεν υπάρχουν σωτήρες και η μόνη ελπίδα μας είναι να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο και με αποφασιστικούς αγώνες να σώσουμε τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να γραφτούν στο Σωματείο και να συμμετέχουν στις εκλογές του ΣΕΑΕ. Οι εκλογές στις 3 και 4 Ιούνη αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό και μια ευκαιρία, για την ενδυνάμωση του Σωματείου την προώθηση δηλαδή των δίκαιων αιτημάτων μας.

Απαιτούμε:
Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Ø Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου.
Ø Καμία περικοπή δαπανών, διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Την κρίση δεν τη δημιούργησαν, ούτε την εντείνουν οι εκπαιδευτικοί.
Ø Να καταργηθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου που απαξιώνει την εργασιακή μας εμπειρία και αμφισβητεί την παιδαγωγική μας επάρκεια.
Ø Όχι στον νέο ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
Ø Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
Ø Άμεση απορρόφηση στην εκπαίδευση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).
Ø Άμεση χρηματοδότηση για την λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ. Όχι στην εγκατάλειψη τους στις καλλικρατικές περιφέρειες.
Ø Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ που παραμένουν απλήρωτοί από το 2008 μέχρι σήμερα.
Ø Όχι στο «νέο Λύκειο». Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο.
Ø Όχι στο νέο Μισθολόγιο. 1400 ευρώ καθαρά πρώτο μισθό για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.