Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΟΛΜΕ: Nα υπάρξουν επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                           Αθήνα, 20/5/11

Μια ακόμη διάκριση για τους μαθητές των ΕΠΑΛ,
η μη θεσμοθέτηση επαναληπτικών Πανελλήνιων Εξετάσεων

Με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό μαθητή της Γ τάξης του ΕΠΑΛ Κέας σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σήμερα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, και την αδυναμία του να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, επαναφέρουμε το θέμα του αποκλεισμού των τελειοφοίτων μαθητών των ΕΠΑΛ από τη δυνατότητα της επαναληπτικής εξέτασης.
Tο Υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις μόνο για τους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, αποκλείοντας τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Ουσιαστικά παραβιάζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη,
Αυτό το γεγονός έχει τεράστια σημασία αν λάβουμε υπόψη μας, πως στην επαγγελματική εκπαίδευση οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνήθως φοιτούν με μεγάλο προσωπικό κόστος και  με πενιχρά μέσα, αντιμετωπίζοντας και μια συνεχώς υποβαθμιζόμενη από την πολιτεία ΤΕΕ.
Κανένα οικονομικό κόστος δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο των κόπων και των ονείρων ενός νέου ανθρώπου, που «τιμωρείται» γιατί είχε ένα ατύχημα παραμονές των εξετάσεων.  Η κατάφωρη αδικία σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ αποτελεί ντροπή για τον εκπαιδευτικό χώρο είτε πρόκειται για νομοθετικό κενό είτε για διοικητική παράλειψη.    
Απαιτούμε τον άμεσο προγραμματισμό Επαναληπτικών Πανελληνίων Εξετάσεων και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.