Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η ΔΟΕ για τη διαδήλωση της απεργίας στις 15 Ιούνη 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετείχαν σήμερα, στις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι τεράστιες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις έδειξαν περίτρανα ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου μνημονίου -  μεσοπρόθεσμου προγράμματος, λαιμητόμο των δικαιωμάτων μας.
         Οι εκατοντάδες χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης, εκκαθάρισης της πλατείας και τρομοκράτησης του λαού για να σταματήσει να κατεβαίνει στους δρόμους και τις πλατείες.
         Σκηνές τρομοκρατία, με ξύλο, χημικά, συλλήψεις, ξετυλίχτηκαν ακόμη και μπροστά στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. και τους γύρω δρόμους, την ώρα που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαδηλωτές κατέφυγαν εκεί, κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ.
  • Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει με τον ποιό κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας και καλεί την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη να την καταδικάσουν.
  • Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τώρα την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την πλατεία Συντάγματος κι όλο το κέντρο της Αθήνας, όπου ζει και αναπνέει η δημοκρατία των αγωνιζόμενων πολιτών.
  • Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλεί όλα τα συνδικάτα σε κοινή δράση για την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.
  • Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και όλο το λαό να κατέβουν τώρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου χιλιάδες διαδηλωτές  συνεχίζουν τον αγώνα.
  • Καλεί όλα τα συνδικάτα ΤΩΡΑ να συνεχίσουν τις μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και αυτής πολιτικής, συνεχίζεται.
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Από τη ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.