Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για τα γεγονότα 29 Μάη στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις τις δύο τελευταίες μέρες, έστειλαν ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές με κέντρο την πλατεία Συντάγματος διαδήλωναν εδώ και ένα μήνα, εκφράζοντας την αγωνιστική τους αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα που γκρεμίζουν κατακτήσεις αιώνων.
Το πλήθος των αγωνιζόμενων διαδηλωτών, που για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελούσε την μοναδική αντίσταση στα σχέδια της ψήφισης και υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας, έγινε στόχος των  δυνάμεων καταστολής που με  πρωτοφανή βαρβαρότητα επιδόθηκαν στη διάλυσή του.
Για ώρες ολόκληρες ρίχνανε τόνους χημικών στους διαδηλωτές, χτυπώντας τους με δολοφονικό τρόπο, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο σε ολόκληρη την περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, κινήματα και συλλογικότητες δέχτηκαν την ωμή αστυνομική βία. Τραυματίστηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές ενώ  οι δυνάμεις καταστολής εμπόδιζαν τα ασθενοφόρα να τους παραλάβουν.  
Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πρωτοφανής αστυνομική βαρβαρότητα φανερώνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης που επιλέγει την καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τις αντεργατικές πολιτικές που συναποφάσισαν με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο τομέα, καλέσαμε την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα για αύριο κηρύσσοντας απεργία.
Για άλλη μια φορά η υποταγμένη συμπεριφορά των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣEE και AΔEΔY με όλες της τις εκφάνσεις και δεν θέλει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην οργάνωση των αγώνων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, κεφαλαίου, για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, για την ανατροπή οποιουδήποτε τωρινού ή επίδοξου διαχειριστή αυτής ή παρόμοιας πολιτικής.
 Αύριο Πέμπτη στις 7:00 μμ. στο Σύνταγμα.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Νάγια Βάρτζελη, Κουλούρης Σπύρος, Τσιριγώτης Θανάσης, Καλλώνης Σταύρος
Εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.