Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ζητούν μείωση διδάκτρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Εκκληση για μείωση των διδάκτρων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) κάνουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί του ιδρύματος λόγω της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές (ήδη οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 20.000 φέτος). Παρότι η διοίκηση του ΕΑΠ αποφάσισε φέτος για διευκόλυνση των φοιτητών να καταβληθούν τα δίδακτρα σε δύο δόσεις, οι φοιτητές και αρκετοί καθηγητές ζητούν να υπάρξει ουσιαστική μείωση.
Τα δίδακτρα στο ΕΑΠ είναι σήμερα 700 ευρώ για κάθε θεματική ενότητα στα προπτυχιακά προγράμματα και για να ολοκληρώσει κάποιος τις σπουδές πρέπει να λάβει 12 θεματικές, συνεπώς να καταβάλει συνολικά 8.400 ευρώ. Ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ Γ. Αγιομυργιανάκης και ακόμα δέκα καθηγητές απέστειλαν χθες ανοικτή επιστολή στη διοίκηση του ιδρύματος ζητώντας μείωση της οικονομικής συμμετοχής των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.