Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει την εξελισσόμενη πρωτοφανή κυβερνητική αντεργατική επέλαση στο βιοτικό μας επίπεδο.
Η νέα κυβερνητική έφοδος στο εναπομείναν πενιχρό εισόδημά μας αποτελεί τη χαριστική βολή στην αναιμική αγοραστική δυνατότητά μας και θα μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση.
Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει, εντός των ημερών, να προβεί σε μια άνευ προηγουμένου κλοπή και στο εφάπαξ. Σχεδιάζει να περικόψει το εφάπαξ σχεδόν στο μισό δηλ. μέχρι και 20.000€!!! Πρόκειται για μια απροκάλυπτη ληστεία χρημάτων που ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους αφού μόνον αυτοί και όχι το κράτος, ανελλιπώς εισφέρουν στο ταμείο που δίνει το εφάπαξ. Το κράτος, αυτό που μόνο έκανε και κάνει, είναι με τις διορισμένες διοικήσεις του ταμείου, να διαχειρίζεται και να κατακρεουργεί τα αποθεματικά του ταμείου, για να υπηρετεί τις εκάστοτε κυβερνητικές σκοπιμότητες και πολιτικές.
Το θράσος της κυβέρνησης μάλιστα φθάνει σε τέτοιο σημείο που διαρρέει ότι θα κάνει περικοπές στο εφάπαξ και για όσους έχουν βγει στη σύνταξη!!!, έχει γίνει γι’ αυτούς σχετική συνταξιοδοτική πράξη και απλά το ταμείο εδώ και μέχρι τρία χρόνια δεν τους αποδίδει τα οφειλόμενά του σε αυτούς. Αντί δηλαδή να τους τα αποδώσει εντόκως, θα τους πάρει και ένα μεγάλο μέρος από τα χρωστούμενα του. Εκεί δηλ. «που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι» που λέει και ο λαός μας. Ποιος νόμος και ποιο δικαστήριο μπορεί να δεχτεί αυτό το ανήκουστο;
Μετά απ’ όλα αυτά, να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι η απόγνωση που δημιουργούν με τα καμώματά τους, είναι κακός σύμβουλος και αντικειμενικά δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΝΤΟΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΣΧΥΟΝ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑ  ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΕΦΑΠΑΞ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ στις 11π.μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.