Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Aνακοίνωση ΕΛΜΕ-ΚΙ για τα γεγονότα σε εκδήλωση στο Αργοστόλι για το "νέο σχολείο"

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΦΙΕΣΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Αποτελεί πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα η ανακοίνωση – απολογία της Διευθύντριας Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης σχετικά με την παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ μαζί με συνάδελφους ξένων γλωσσών σε εκδήλωση με θέμα «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ».
Η φιέστα υποστήριξης και διαφήμισης της κυβερνητικής πολιτικής έγινε με όρους χειραγώγησης γονέων και μαθητών οι οποίοι κλήθηκαν να κάνουν το «ντεκόρ» της υπόθεσης.
Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται σαν προκάλυμμα η δουλειά των μαθητών και των συναδέλφων για να καλυφθεί η προσπάθεια εμπέδωσης της πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια η προπαγάνδα των κυβερνητικών επιλογών στην παιδεία σε ποιους απευθυνόταν;
Ποιος μαθητής είναι «στο επίκεντρο», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση με τους παρατρεχάμενούς της, όταν κλείνουν / υποβαθμίζονται και κατηγοριοποιούνται σχολεία, όταν ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, όταν – ανοιχτά πια – οι εκπαιδευτικοί βαδίζουν ταχύτατα το δρόμο της εξαθλίωσης και της ανεργίας;
Η Διευθύντρια μαζί με το Σύμβουλο Α΄βάθμιας, ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είπαν ψέματα μέσα στο χώρο του θεάτρου τα οποία συνεχίζονται και στην εν λόγω ανακοίνωση.
Ισχυρίζονται ότι υπήρξε «επιδρομή» από μια ομάδα εκπαιδευτικών.
Έκρυψαν επιμελώς ότι η διαμαρτυρία που έγινε «πυροδοτήθηκε» από την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα σχολεία, οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε απόλυση.
Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, μετά από μαζική σύσκεψη με τους καθηγητές ξένων γλωσσών αρκετοί από τους οποίους διατίθενται / διδάσκουν και στα δημοτικά.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ μαζί με τους συναδέλφους των........

 ξένων γλωσσών δεν αποτελούν κάποια αυθαίρετη «ομάδα συνοδευόμενη από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ». Ούτε υπήρξε καμία «αιφνίδια εισβολή» - αν και σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης θα υπάρξουν και τέτοιες. Η απόφαση για αυτήν την παρέμβαση ήταν δημοσιοποιημένη σε διαδίκτυο και σχολεία.
Τα κυβερνητικά στελέχη στη διοίκηση της εκπαίδευσης αναζητήθηκαν το πρωί στην κατάληψη των Διευθύνσεων Α΄βάθμιας και Β΄Βάθμιας αλλά δεν εμφανίστηκαν.
Αναζητήθηκαν το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο είχαν τεθεί θέματα για τα οποία όφειλαν να είναι παρόντες αλλά ούτε εκεί ήταν. Άλλωστε, για το λόγο αυτό η Διευθύντρια Α΄βάθμιας καταγγέλθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ας μην παρουσιάζονται λοιπόν σαν αιφνιδιασμένοι.
Μετά το τέλος των ομιλιών και πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα που θα παρουσίαζαν οι μαθητές έγινε προσπάθεια από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ και τους καθηγητές των ξένων γλωσσών να κάνουν ανακοίνωση προς τους γονείς εξηγώντας τους τι συμβαίνει και καλώντας τους να παραβρεθούν σε σύσκεψη που διοργανώνεται την Κυριακή 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.
Αμέσως ο Σύμβουλος Α’βάθμιας και εκ των βασικών οργάνων προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής, επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ για να του αφαιρέσει το λόγο, με την καθοδήγηση της Διευθύντριας της Α΄βάθμιας.
Πυροδότησαν μια απαράδεκτη κατάσταση.
Άλλωστε στον «κοινωνικό αυτοματισμό» έχουν εντρυφήσει.
Προσπάθησαν να φιμώσουν κάθε φωνή που θα «έσπαγε» το κλίμα συναίνεσης στην αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική. Φάνηκε ο τρόμος τους απέναντι στην αλήθεια και το δίκιο που τόσο βάναυσα ποδοπατούν.
Αναλαμβάνουν τεράστια πολιτική ευθύνη διότι καθοδηγούσαν τους «αγανακτισμένους» που έσπαζαν μικρόφωνα, πετούσαν μπουκαλάκια με νερό και κραύγαζαν, δημιουργώντας πανικό στους μαθητές. Το γεγονός ότι υποχρεώθηκαν σε άτακτη αναδίπλωση είναι επιτυχία του κινήματος.
Ας μην κοροϊδεύουν λέγοντας πως θα μπορούσε η όποια διεκδίκηση δικαιωμάτων να αποτελέσει μέρος της φιέστας. Μπορεί σ’ αυτές τις συνθήκες να μην υπάρχουν μορφές δράσης ανάλογες της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι;
Άλλωστε ενώ δεσμεύτηκαν να αφήσουν όσους μετείχαν στη διαμαρτυρία να τοποθετηθούν, έδιωχναν μαθητές και γονείς για να μην «μολυνθούν» με την «πολιτικολογία».
Έτσι χαρακτήρισε ο Σχολικός Σύμβουλος την τοποθέτηση των καθηγητών των ξένων γλωσσών να διεκδικούν μόνιμη σταθερή δουλειά και καλύτερο δημόσιο σχολείο. Καθ’ όλη δε τη διάρκεια της πεντάλεπτης τοποθέτησης των καθηγητών στο τέλος της εκδήλωσης ειρωνεύονταν τους ομιλούντες.
Αμέσως μετά τι δεν ακούστηκε...
Περί ανάγκης «σύγκρουσης με το συντηρητικό σχολείο».
Έφθασαν στο σημείο να λένε ότι «ούτε ένα ευρώ δεν πληρώνουν οι γονείς στα πιλοτικά δημοτικά»!!!
Περιύβρισαν τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών που δεν αποδέχεται αυτήν την πολιτική αφού χαρακτήρισαν «λειτουργούς» της εκπαίδευσης – τους εαυτούς τους και όσους στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης - και είπαν ότι δεν έχουν «αγωγή και δημοκρατικότητα» οι υπόλοιποι, όταν ξεσκεπάζουν την υποκρισία και αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο.
Αυτά προστέθηκαν στους ύμνους προς την κυβερνητική πολιτική και στα στατιστικά «περί συγκεκριμένων μόνο γλωσσών που αρέσουν στους μαθητές», τα οποία παρουσίασαν νωρίτερα, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν την κατάργηση των μαθημάτων και των αντίστοιχων θέσεων εργασίας!!!
Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους ώστε καλούσαν όσους λοιδορούσαν και ύβριζαν, όσους δρομολογούσαν για απόλυση, να καθίσουν να ακούσουν «και την άλλη γνώμη»!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.
Η πολιτική που οδηγεί και τους εργαζόμενους γονείς στις απολύσεις, στη μείωση του εισοδήματος, στην εξαθλίωση προκαλεί «σύγχυση, αγωνία και αναπάντητα ερωτήματα στους μαθητές μας».
Σ’ αυτά τα ερωτήματα τι απαντάνε στους μαθητές τα κυβερνητικά στελέχη;
Είναι απαράδεκτο να ετοιμάζεις τους μαθητές για φθηνή βορά του κεφαλαίου μέσα από τη δια βίου κατάρτιση και να ισχυρίζεσαι ότι η έννοια σου είναι ο μαθητής. Σε αυτά όμως κρίνονται όλοι.
Όχι μόνο όσοι αναλαμβάνουν το ρόλο του πολιορκητικού κριού αλλά και κάθε «σιγανό ποταμάκι» που ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης…
                                                                       Αργοστόλι 11/06/2011

                   Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ          ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.