Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΕΤΕΕΜ: Σχετικά με τις προσλήψεις των ωρομισθίων του ΟΑΕΔ

Η ΠΕΤΕΕΜ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και στις σχολές του ΟΑΕΔ επιβάλλεται να γίνονται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια από τους πίνακες του υπουργείου παιδείας και όχι με ρουσφετολογικά κριτήρια που μέχρι σήμερα γίνονται.
Οι κομματικοί στρατοί, που φτιάχνουν οι παράγοντες και οι περιφερειακοί «αξιωματούχοι» μέσω των κυβερνητικών μηχανισμών της διοίκησης του οργανισμού στις προσλήψεις των ωρομισθίων φανερώνει και το μέγεθος της ασυδοσίας που υπάρχει στις σχολές του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα στις προσλήψεις των ωρομισθίων εκπαιδευτικών αντί να προηγούνται οι άνεργοι προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και διάφορες άλλες κατηγορίες διπλοθεσιτών με σαφή στόχο την εξασφάλιση της σιωπής τους.
Ταυτόχρονα υποβιβάζεται ο ρόλος του εργαστηριακού καθηγητή αφού δεν προτάσσονται οι του κλάδου μας αλλά διάφοροι πτυχιούχοι και ας μην έχουν την απαραίτητη ειδίκευση και εμπειρία που απαιτούν οι συνθήκες στον ΟΑΕΔ, υποβαθμίζοντας και με αυτό τον τρόπο την εργαστηριακή εκπαίδευση στην ΤΕΕ.
Η πρακτική αυτή μπορεί να εγκλωβίζει πρόσκαιρα τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στο βωμό της εκλογικής πελατείας του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος, ακυρώνει όμως το ρόλο του εκπαιδευτικού ως ελεύθερη προσωπικότητα και ως παιδαγωγού, που στον ΟΑΕΔ ίσως κάποιοι να μην θέλουν αυτή του τη λειτουργία!  
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών χρόνια τώρα αντιτίθεται σε αυτές τις μεθοδεύσεις που χειραγωγούν και μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε ένα παθητικό κρίκο του μηχανισμού εξουσίας που επιβάλει πολιτικές στη ΤΕΕ, όπως την ευέλικτη κατάρτιση του δυϊκού συστήματος, την παιδική εργασία, την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας των εκπαιδευτικών κ.α.
Η διατήρηση δομών επαγγελματικής τεχνολογικής εκπαίδευσης έξω από τον ενιαίο φορέα, όπως το υπ. παιδείας,  συντηρούν αδιαφανείς μηχανισμούς εξαγοράς συνειδήσεων κ.λ.π., όπου σήμερα γιγαντώνουν και έχουν ως στόχο να παραδώσουν τις σχολές του ΟΑΕΔ, Υγείας, Ναυτιλίας κ.α. στους ιδιώτες με την δικαιολογία ότι το επιβάλει το μνημόνιο.
Για το λόγο αυτό οφείλουν να αντιδράσουν και τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών αυτών των οργανισμών, καθώς επίσης και το 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στην κατεύθυνση να ισχύσουν στη νέα σχολική χρονιά για τις προσλήψεις εκτάκτων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, όπως του ενιαίου δημοσιοποιημένου πίνακα του υπουργείου παιδείας. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση στις προσλήψεις πρέπει να είναι ότι πρέπει να προηγούνται οι αδιόριστοι πτυχιούχοι έναντι όλων των άλλων περιπτώσεων και όχι να προτάσσεται το ρουσφέτι και η διπλοθεσία προκαλώντας την οργή όλων, αφού παραβιάζονται ακόμη και τα υποτυπώδη κριτήρια της Υ.Α. 6622/383/2010 της προκήρυξης.

ΖΗΤΑΜΕ:
Να ενημερωθούμε άμεσα ως σωματείο εάν κατά τις νέες προσλήψεις θα ισχύουν τα αυτονόητα, στα εξής ερωτήματα:
1) Υπάρχει αρμόδιο συμβούλιο κατάταξης και επιλογής των ενδιαφερομένων και εάν συμμετέχουν σε αυτό αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων των σχολών ΟΑΕΔ;
2) Ποια τα κριτήρια που θα καθορίσουν τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων;
3) Θα προηγηθούν στους πίνακες οι άνεργοι πτυχιούχοι;
4) Για το εργαστηριακό μέρος θα ισχύσει το άρθρο 14 Ν 1566/85, όπου οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ1 διδάσκουν κατά προτεραιότητα τις πρακτικές ασκήσεις και τα άμεσα τεχνολογικά μαθήματα, όπως ισχύει για τον κλάδο μας με τη Γ2/3325/1988;
5) Για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται στον ΟΑΕΔ και έχουν ως μοναδική απασχόληση τη θέση αυτή θα προβλεφτεί ρύθμιση μονιμοποίησή τους;


2 σχόλια:

  1. Μονιμοποίηση τώρα στους ωρομισθίους του ΟΑΕΔ και έχουν μοναδική τους απασχόληση την ωρομισθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονιμοποίηση τώρα στους ωρομισθίους του ΟΑΕΔ και έχουν μοναδική τους απασχόληση την ωρομισθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.