Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η κ Χριστοφιλοπούλου δε απέκλεισε την μετακίνηση καθηγητών από νομό σε νομό


Αποχή για τη δεύτερη ξένη γλώσσα


Να απέχουν από τη βαθμολόγηση των ειδικών ξενόγλωσσων μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων καλεί τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, έως ότου αποσυρθεί η υπουργική απόφαση, με την οποία καταργείται η επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας από τους μαθητές.
Επειτα από συνάντηση που είχε η ομοσπονδία των καθηγητών με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζητήθηκε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, αλλά σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η υφυπουργός ήταν ανυποχώρητη.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και μία σειρά θεμάτων όπως τα μισθολογικά, οι συγχωνεύσεις και οι διορισμοί. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία -εν όψει του μισθολογίου- κάνει προσπάθεια για αποκατάσταση της αδικίας για τις χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
Για τους μόνιμους διορισμούς τόνισε ότι θα είναι ακόμη λιγότεροι από την περσινή χρονιά και πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί η διαδικασία συγχωνεύσεων σχολειών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας, η κ. Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι "πάνω από 1.000 συνάδελφοι που υπηρετούν στην τεχνική εκπαίδευση πλεονάζουν" και δεν εγγυήθηκε τη μη μετακίνηση συναδέλφων σε άλλο ΠΥΣΔΕ (νομό) ή και σε άλλη περιφέρεια αν χρειαστεί όπως είπε.


ΣΧΟΛΙΟ- XorisApousies: Έγινε προσπάθεια φέτος για μετακίνηση εκτός περιφέρειας ακόμα (Θεσσαλία) αλλά μετά τις αντιδράσεις δεν υλοποιήθηκε η απόφαση της Περιφ, Δ/ντριας! Στο νέο σχολικό έτος τι θα γίνει στη ΤΕΕ με το μνημόνιο στη πλάτη και τη "αδιαφορία" που υπάρχει στα σχολεία αυτά ακόμα και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και την συνδικαλιστική ενυδρεία; Πάντως οι τελευταίοι που ευθύνονται στους ερασιτεχνικoούς σχεδιασμούς στη ΤΕΕ είναι οι εκπαιδευτικοί που ποτέ δεν ρωτήθηκαν για τίποτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.