Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ψάχνουν λύση για τους 1.000 που έκαναν λάθος στο μηχανογραφικό

Φόρμουλα για να μη χάσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια λόγω... ηλεκτρονικής αστοχίας αναζητά τώρα το υπουργείο Παιδείας για τους υποψήφιους που δεν ολοκλήρωσαν σωστά τη διαδικασία των μηχανογραφικών δελτίων.
Πρόκειται για περίπου 1.000 υποψήφιους οι οποίοι ξέχασαν να πατήσουν το κουμπί οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών τους μηχανογραφικών - διαδικασία που έγινε για πρώτη φορά εφέτος αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου - με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμα και αριστούχοι με βαθμό 19.
Κι αυτό την ίδια στιγμή που εισάγονταν στα ιδρύματα, και μάλιστα σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας όπως η Αρχιτεκτόνων, υποψήφιοι με βαθμό 3 και 4 με άριστα το 20, επειδή εντάχθηκαν ως τέκνα πολυτέκνων σε ειδική κατηγορία βάσεων, που αντικατέστησε επίσης από εφέτος τη διαδικασία των μετεγγραφών...
Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το υπουργείο δεν αφορά μόνο ότι πρέπει να θεσπιστούν πρόσθετες θέσεις για να εισαχθούν όσοι εκ των χιλίων πέτυχαν μόρια που επιτρέπουν την εισαγωγή, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλει διαφορετικά πρόχειρα ηλεκτρονικά μηχανογραφικά εκ των οποίων μόνο ένα θα πρέπει να θεωρηθεί ως οριστικό, αλλά ποιο θα είναι αυτό;
Πάντως οι υπηρεσίες του υπουργείου που αναζητούν μια λύση, τόνιζαν χθες ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο μαθητές που μπορούν να γράψουν 18 και 19 στις πανελλαδικές να ξεχνούν μετά να πατήσουν ένα κουμπί παρά τις σαφείς οδηγίες που υπήρχαν, διακινδυνεύοντας έτσι την εισαγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.