Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Σχετικά με την απαράδεκτη εγκύκλιο για τις νέες αιτήσεις τοποθέτησης Διευθυντών, του αιρετού Ζαχαρία Καψαλάκη

Ζαχαρίας Καψαλάκης                                Μεσαρά 5 Αυγούστου 2011

Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Ηρακλείου                                                                    
Τηλ.6948400112     
Προς
Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κρήτης
Κοιν.: Μέλη ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου -
Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου –ΔΟΕ-ΜΜΕ

κ. Περιφερειακέ Δ/ντή Εκπ/σης
           
Ενημερώθηκα σήμερα για τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο του  Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρ. 75451β/Γ2  / 04 -08-2011) που δίνει και πάλι το δικαίωμα στους συναδέλφους μου να κάνουν ξανά αιτήσεις τοποθετήσεις για τις θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων.
            Αυτή η απόφαση του Υπουργείου είναι απαράδεκτη και κατακριτέα και αποτελεί κόλαφο στη διαδικασία, αφού με τις επανειλημμένες διευκρινιστικές του εγκυκλίους του Υπουργείου και τις συνεχείς παλινωδίες του, έχει ουσιαστικά τινάξει στον αέρα τη διαδικασία επιλογής Δ/ντών σχολικών μονάδων.
Για το λόγο αυτό  ζητώ:
*          Να μη δώσετε το δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑ να κάνει νέα αίτηση τοποθέτησης, καθώς η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί από χθες Πέμπτη 4 Αυγούστου και οι προτιμήσεις των συναδέλφων είναι πλέον γνωστές από τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους.        
*          Να επικυρώσετε το συντομότερο δυνατόν τον αξιολογικό πίνακα Δ/ντών Ηρακλείου.
*          Να δώσετε εντολή να συνεδριάσει (όπως δώσατε εντολή χθες να μη συνεδριάσει), ακόμα και το Σαββατοκύριακο, το υπηρεσιακό συμβούλιο και να τοποθετήσει τους Δ/ντές σχολικών μονάδων στο Ηράκλειο.
*          Κάθε άλλη καθυστέρηση, κάθε νέα αίτηση, θα είναι σε βάρος της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας του θεσμού του Διευθυντή σχολικής μονάδας, θεσμού που έχει πληγεί βάναυσα από τις συνεχείς παλινωδίες και τους ερασιτεχνισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
            Τέλος, σημειώνω ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, ότι από 31 Ιουλίου 2011, τα σχολεία μας είναι χωρίς Διευθυντές, καθώς έχει λήξει η θητεία τους.

Ζαχαρίας Καψαλάκης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.