Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Το υπουργείο παιδείας εμπαίζει τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών υπέρ των ιδιωτικών στους διορισμούς!!!

Στην εγκύκλιο για μόνιμους διορισμούς των ΑΜΕΑ διαχωρίζουν τους μόνιμους συναδέλφους με τους προερχόμενους από τα ιδιωτικά αφού ορίζουν για τους μόνιμους καταλυτική ημερομηνία απόκτησης της προϋπηρεσίας έως 30-6-2010, ενώ για τους ιδιωτικούς μέχρι 30-6-2011   !!!!

Μας καταγγέλλουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί  των ΑΜΕΑ που εργάζονται στην ειδική αγωγή  ότι το υπουργείο είχε συμφωνήσει την «φωτογραφική» ρύθμιση αυτή με την ΟΙΕΛΕ για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών….! 

Η φωτογραφική διάταξη δηλαδή να μην ισχύει η ίδια καταλυτική ημερομηνία για όλους έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς που είναι και οι ίδιοι ΑΜΕΑ και έχουν αποκτήσει την προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία!
Η Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με αριθ. Πρωτ. 87795/Δ2/1-8-2011 προβλέπει τα εξής, όσον αφορά τις προϋποθέσεις διορισμού των ιδιωτικών στην ειδική αγωγή:
…..» δ) ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει επί έξι (6) σχολικά έτη με δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για κάθε σχολικό έτος ή σε περίπτωση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας συμπληρώνουν, με αναγωγή αυτού, δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για τέσσερα τουλάχιστον σχολικά έτη και απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας μέχρι 30-6-2011»
Αντί δηλαδή να διορίζονται στο δημόσιο (σύμφωνα με τον βασικό νόμο), μετά τους παρέχοντες προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία (αφού καταργήθηκε η επετηρίδα) και μόνο όταν κλείνει το ιδιωτικό σχολείο, αντίθετα η εγκύκλιος αυθαίρετα νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες των σχολαρχών και όταν αυτοί κλείνουν τμήματα τάξη και επίσης όταν καταγγέλλουν τις συμβάσεις εργασίας. Προϋποθέσεις «βούτυρο» στο ψωμί των ιδιοκτητών σχολείων αφού δεν θα αποζημιώνουν τους εκπαιδευτικούς που ήδη απέλυσαν,  ενώ θα μπορούν οι σχολάρχες πλέον να πάρουν άλλους με επιδότηση μέσου των ΜΚΕΟ.

Μετά τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών (που επικοινώνησαν με το http://xorisapousies.blogspot.com/), και της Ομοσπονδίας των ΑΜΕΑ, το Υπουργείο εκδίδει νέα εγκύκλιο 3 μέρες μετά την επίμαχη απόφαση, την με αριθ. Πρωτ. 89727/Δ2/4-8-11 με θέμα: «Διευκρινίσεις επί της αριθμ. 87795/Δ2/1-8-2011 εγκυκλίου που αφορά στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολ. έτους 2011-2012».


Με την οποία δέχεται την προσφερθείσα προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή των δημοσίων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2010-2011, μόνο για την επιπλέον μοριοδότηση του 12/μηνου και μόνο για μόνιμο διορισμό (αποκλείοντας και αυτή.......
 τη φορά την πλειοψηφία από τα δημόσια σχολεία), των  και όχι για τους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομισθίων! Κάτι που ενώ αναγνωρίζει την προσφερθείσα προϋπηρεσία (όπως γίνεται σε όλους τους πίνακες των καθηγητών) δεν την υπολογίζει για ένταξη στο 12/μηνο που είναι η βάση για να ενταχθεί κάποιος στους πίνακες διοριστέων. Γιατί; Ποια η σκοπιμότητα αυτής της διατύπωσης; Ποιοί επιμένουν ακόμα;
Είναι δίκαιο μας καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί των ειδικών κατηγοριών «οι ιδιωτικοί να διορίζονται με τόσους ελαστικούς όρους (μειωμένο ωράριο, τέσσερα έτη προϋπηρεσία κ.α) ενώ εμείς οριακά να μην μπορούμε να συμπληρώσουμε την 12/μηνη προϋπηρεσία μας, που αποκτήσαμε με μεγάλες προσωπικές θυσίες, αφού πολλοί από εμάς είμαστε και ΑΜΕΑ και χωρίς να υπολογίζονται οι διακοπές, εν αντιθέσει με τους ιδιωτικούς που παίρνουν 12/μηνη προϋπηρεσία από τη συλλογική σύμβαση της ΟΙΕΛΕ και εύκολα πλέον προηγούνται έναντι όλων των υποψηφίων που εργαστήκαμε στην ειδική αγωγή του δημοσίου»;

Μετά όλων αυτών είναι καθαρό ότι δημιουργείται σοβαρό ηθικό, εκπαιδευτικό και νομικό ζήτημα σε μια κατηγορία συνανθρώπων μας, όπου δανείζονται πολλά αποθέματα ψυχής για να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο στίβο της ζωής.
Ας δουν το θέμα ξανά οι αρμόδιοι παράγοντες και η πολιτική ηγεσία του ΥΠδΒΜΘ καθώς και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα πολιτικά κόμματα.
Το αίτημά τους είναι δίκαιο για να υπολογίζεται η προσφερθείσα προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία ειδικής αγωγής έως 30 Ιουνίου 2011 για όλες τους πίνακες (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) και ειδικότερα για την ένταξη στον πίνακα του 12/μηνου για μόνιμο διορισμό.  

Εν αναμονή των εξελίξεων…..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.