Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Μηνιαίο επίδομα σε μαθητές για τη μετακίνησή τους

Θα ξεκινά από 85 ευρώ, θα χορηγείται από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις από τον δήμο της περιοχής στον οποίο ανήκουν οι μαθητές.
Όπως αναφέρει η διυπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τα μηνιαία επιδόματα, που θα ξεκινούν από 85 ευρώ, θα χορηγούνται από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο και θα καταβάλλονται από τον δήμο της περιοχής όπου ανήκουν οι μαθητές σε τρεις δόσεις, στις 31 Δεκεμβρίου, 31 Μαρτίου και 30 Ιουνίου του τρέχοντος σχολικού έτους, σε εκείνους που έχουν τη γονική μέριμνα των μαθητών ή στους κατά νόμο επιτρόπους αυτών ή στους ίδιους τους μαθητές αν αυτοί έχουν ενηλικιωθεί και εφόσον οι επιδοτούμενοι φοιτούν στο σχολείο που είναι βεβαιωμένοι.
Η παραπάνω ρύθμιση αφορά τις περιπτώσεις εκείνες που η μεταφορά των μαθητών δεν είναι εφικτή λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τα νέα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, τις περιπτώσεις μεταφοράς.......
 μαθητών των δημοσίων σχολείων ειδικής αγωγής, των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αλλά και στις περιπτώσεις εκείνες που την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι γονείς ή κηδεμόνες.
Σύμφωνα με την απόφαση, η δαπάνη ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά τη μετακίνηση των μαθητών σε όλη τη χώρα θα καλυφθεί "από πιστώσεις στις περιφέρειες της χώρας, ενώ η δαπάνη ύψους 56 εκατομμυρίων ευρώ θα καλυφθεί από πιστώσεις σε δήμους. Όπως αναφέρεται, για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2012 και μετά, η συγκεκριμένη δαπάνη θα καλυφθεί από τις "πιστώσεις που θα εγγράφονται στους ΚΑΠ των ΟΤΑ Α’ βαθμού".

Οι υποχρεώσεις των δήμων
Οι δήμοι υποχρεούνται να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων που μένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, σε απόσταση μεγαλύτερη των 2.500 μέτρων για τους μαθητές των Γυμνασίων και 4.000 μέτρων για τους μαθητές Λυκείων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Οι μαθητές μεταφέρονται με δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία ή με δημοτική, ενώ όπου δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα η μεταφορά τους γίνεται με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.