Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Στρώνει το έδαφος για σάρωμα στο Δημόσιο η Κυβέρνηση


Ο αγώνας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συμπόρευση με το ταξικό κίνημα, μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εξαπολύει η κυβέρνηση «κραδαίνοντας» την απειλή των απολύσεων επιδιώκοντας να αποτρέψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων ενόψει της επιβολής της «εργασιακής εφεδρείας» και της παραπέρα περικοπής των μισθών στο δημόσιο τομέα.
Στην ενορχηστρωμένη επιχείρηση εκβιασμών και σπίλωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, πρωτοστατεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, ο οποίος χτες επανήλθε και με δηλώσεις του στο «Μέγκα» έκανε λόγο για δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν «λευκή απεργία», «υπονομεύουν το δημοσιονομικό πρόγραμμα και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού προχτές άνοιξε το θέμα μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δε θα «ανεχτεί αργομισθίες και λευκές απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα», χτες συνεχίζοντας το μπαράζ των απειλών προανήγγειλε αλλαγή των «πειθαρχικών κανόνων» και αυστηρές «κυρώσεις στους παρανομούντες» δημοσίους υπαλλήλους.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ισχυρίστηκε ότι «η ΑΔΕΔΥ ζητά από τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να μην ανταποκρίνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις».
Η χώρα μας, ισχυρίστηκε ο Φ. Σαχινίδης, «βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα και η ΑΔΕΔΥ μου θυμίζει τη στάση που είχαν κάποιοι στον Α' και Β' παγκόσμιο πόλεμο, οι οποίοι καλούσαν τους εργαζόμενους, με το επιχείρημα του πασιφισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.