Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το νομοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι.

Τα προβλήματα των ΑΕΙ δεν μπορεί να είναι το άλλοθι της κυβέρνησης για την κατάλυση του δημόσιου και αυτοδιοίκητου χαρακτήρα τους. Στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και αξιακής κρίσης, η αναβάθμιση του ρόλου των Πανεπιστημίων, ο σεβασμός του ακαδημαϊκού και δημόσιου χαρακτήρα τους, η ενίσχυση της Δημοκρατίας  και της πολυφωνίας είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ποιοτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που να αντιστοιχεί στις ανάγκες των καιρών και όχι των αγορών,  αποτελώντας επένδυση για την διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση.

Ο μέχρι σήμερα προσχηματικός διάλογος δεν μπορεί να οδηγήσει και δεν οδηγεί σε βιώσιμες αλλαγές.

Αντί να εκβιάζεται η ακαδημαϊκή κοινότητα στο παραπέντε και να επιχειρούνται αλλαγές, ώστε να διασφαλιστεί η ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αμφιβόλου ποιότητας παζάρια και συμφωνίες, οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε τον ουσιαστικό διάλογο για την εύρεση κοινών τόπων και συγκλίσεων, με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης παιδείας,με ένα δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, που θα προσφέρει  δωρεάν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας:
«Τα υπαρκτά προβλήματα των ΑΕΙ θα λυθούν με περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια και όχι με τον περιορισμό των ακαδημαϊκών ελευθεριών και την επίθεση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο, που επέλεξε η κυβέρνηση αντί της συναίνεσης και του διαλόγου. Έστω και την ύστατη στιγμή οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και τον ουσιαστικό –και όχι προσχηματικό- διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία για ένα δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, θεμέλιο διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση.»
Η εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες: Ελεάννα Ιωαννίδου, 6932705289
                                              Ιωάννα Κοντούλη, 6972400417
⃰ Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου, σε οπτικοποιημένη μορφή,  υπάρχει σε pull από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.