Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

ΔΟΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Κυρία Υπουργέ
Κυρία Υφυπουργέ
Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Η απαράδεκτη κατάσταση παραλαβής σχολικών βιβλίων στην αρχή και η προχειρότητα στη διαδικασία παραλαβής των βιβλίων  κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου οι εκπαιδευτικοί πέρα από τις υποχρεώσεις τους καλούνται να παραλαμβάνουν, διαλέγουν, πακετάρουν και μεταφέρουν τα βιβλία, δεν περιποιεί  τιμή για κανέναν.
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα διανομής βιβλίων προσβάλλουν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και την αντίληψη για το σχολείο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν μπορεί να γίνει με τις ίδιες συνθήκες και για αυτό σας καλούμε για τη διανομή των βιβλίων στα Δημοτικά σχολεία, να ακολουθήσετε  παρόμοια διαδικασία με αυτήν της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .  Όλα τα βιβλία, στο σύνολό τους,  να παραδίδονται «εφάπαξ» και έγκαιρα ( 1η Σεπτεμβρίου) ξεχωριστά σε κάθε σχολείο με ευθύνη της υπηρεσίας. Ο αριθμός των βιβλίων για κάθε σχολείο να υπολογίζεται με βάση τον πίνακα «Εγγραφέντων Μαθητών» του Ιουνίου του προηγούμενου έτους, ελαφρώς προσαυξημένο. Κανείς εκπαιδευτικός να μην εμπλέκεται στη διαδικασία μεταφοράς των βιβλίων γιατί ο ρόλος τους ξεκινά μετά την παράδοση στο σχολείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.