Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Άρωμα» κινητοποιήσεων στην ανώτατη εκπαίδευση

Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εξετάζουν τα πανεπιστήμια μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων. Ήδη το Πολυτεχνείο αποφάσισε να μεταθέσει για τις 5 Σεπτεμβρίου την έναρξη των εξετάσεων.

Ηδη, οι φοιτητές ξεκινούν από την Τρίτη γενικές συνελεύσεις με στόχο καταλήψεις σχολών.

Παρά την ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που επετεύχθη στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανώτατη παιδεία, το Πολυτεχνείο επιμένει ότι ο νόμος έχει προβλήματα αντισυνταγματικότητας, υποβαθμίζει τις σπουδές και αποστερεί δημόσιους πόρους από την εκπαίδευση.
Η σύγκλητος τονίζει ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, όπως τις χαρακτηρίζει, επιταγών του νόμου και καλεί την....... κοινωνία να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε «να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π.».

Επίσης, θα επιδιώξει «να προβάλλει και να συμβάλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου».

Στα πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις της συγκλήτου για τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου με θέμα το νέο νόμο.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ήδη έχει εκδοθεί απόφαση κατά των διατάξεων του νέου νόμου, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση σχετική με την εξεταστική περίοδο των φοιτητών.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.