Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου (13-9-2011)

ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30 π.μ.
όλοι και όλες ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου
για την ΠΑΙΔΕΙΑ των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την παιδεία μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης και επαγγελματικών φορέων, γονείς από την Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου καθώς και από Συλλόγους Γονέων Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών του Νομού. Επίσης παραβρέθηκε μεγάλη αντιπροσωπεία μαθητών του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΣΑΣΚΙ).

Οι εργαζόμενες της Κοργιαλένειου, οι οποίες συνεχίζουν την πολυήμερη επίσχεση εργασίας τους μίλησαν εισαγωγικά, εξήγησαν τη σημασία που έχει η λειτουργία της βιβλιοθήκης και του λαογραφικού μουσείου για την εκπαιδευτική κοινότητα, εξήγησαν το πρόβλημα και ζήτησαν την αλληλεγγύη εκπαιδευτικών – γονέων και μαθητών (17/9 Περιφερειακό Συμβούλιο κ.λ.π.).
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αναλυτική εισήγηση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ για την......
 απαράδεκτη κατάσταση με την οποία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Βιβλία, μεταφορές μαθητών, λειτουργικές δαπάνες, καθαριότητα, υποδομές κ.ο.κ. βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Όλα αυτά υπηρετούν την οικοδόμηση του νέου σχολείο της αγοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημόσιας δωρεά παιδείας, υποβάθμιση των μαθημάτων γενικής παιδείας, διαφοροποίηση σχολικού προγράμματος (π.χ. project σε Α΄ Λυκείου, περιορισμός / κατάργηση της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας κ.ο.κ.). Το κόστος μεταφέρεται στους γονείς και τα σχολεία θα αξιολογούνται από την ανταγωνιστική λειτουργία τους. Αυτά δένουν με τη γενικότερη πολιτική για την εκπαίδευση, τα «μενού» αντί πτυχίου στα Πανεπιστήμια, που στόχο έχουν την διαμόρφωση ευέλικτου – φθηνού και χειραγωγημένου νέου.

Όσοι που πήραν το λόγο στη συνέχεια και επί τρεις περίπου ώρες επιβεβαίωσαν της εκτιμήσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ και τις εμπλούτισαν μέσα από την εμπειρία τους. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η σχέση όλων αυτών των προβλημάτων με την καλλιέργεια της ναρκω-κουλτούρας για τον πλήρη έλεγχο και την καταστροφή της νέας γενιάς. Τόνισαν ότι πρέπει άμεσα και μέσα από μαζικές διαδικασίες να οικοδομηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Να μην περάσουν οι νέες καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων που ετοιμάζονται. Να δοθεί λύση στο τεράστιο θέμα των υποδομών. Οι εκπρόσωποι του ΣΑΣΚΙ ανέλυσαν τον προγραμματισμό για μια σωστά προσανατολισμένη παρέμβαση στους μαθητές.

Συμφωνήθηκε:

- Άμεσα γενικές συνεδριάσεις ΔΣ και συνελεύσεις γονέων.
- Συνελεύσεις 15μελών μαθητών τη μέρα του αγιασμού.
- Συντονισμός για τη μαζική κάθοδο όλων των σχολείων την Τρίτη 13/9 στις 10.30 το πρωί στο Αργοστόλι.
- Συνεργασία Συλλόγων Γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για το σκοπό αυτό.
- Προσπάθεια για πραγματοποίηση συναυλίας με μαθητικό σχήμα.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/ 9 και ώρα 8 μ.μ. στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 2ΟΥ – 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30 π.μ.
όλοι και όλες ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου
για την ΠΑΙΔΕΙΑ των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Διεκδικούμε:

• Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας
• Να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία
• 20 μαθητές στην τάξη. Άρνηση διδασκαλίας σε 27αρια και 30αρια τμήματα
• Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία, από την πρώτη μέρα
• Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση
• Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου
• Σύγχρονες – ασφαλείς – δημόσιες υποδομές. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σε αίθουσες κ.λ.π. που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για τις συγχωνεύσεις τμημάτων
• Καμία σύμπτυξη, συγχώνευση, κατάργηση σχολείου
• 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία - ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές

Καμία μοιρολατρία.
Δεν έχουμε δικαίωμα να στερήσουμε από τη νέα γενιά τα δικαιώματά της στη μόρφωση καις τη ζωή.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Από την ΕΛΜΕ-ΚΙ
ΠΗΓΗ: http://infokefalonia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.