Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

76'η ΔΕΘ:Σε πόλη φάντασμα μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΕΚΛΑΡΗΣ
Σε πόλη - φάντασμα μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη τα αστυνομικά μέτρα αλλά και τα κλειστά μαγαζιά και τα «στόρια» που έχουν κατεβάσει πολλές επιχειρήσεις υπό το φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια των απογευματινών διαδηλώσεων.
Δρόμοι θα κλείσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά από τις 12 το μεσημέρι περιμετρικά της ΔΕΘ, ταξί δε θα κυκλοφορούν στους δρόμους, πολλά εστιατόρια και καφέ του κέντρου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα θα κατεβάσουν στόρια μετά τις 3 το μεσημέρι.
Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε «έρημο», με χιλιάδες.............
 διαδηλωτές και αστυνομικούς που θα βρεθούν αντιμέτωποι μετά τις 7 το βράδυ στην πλατεία της ΧΑΝΘ, λίγα μέτρα από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» όπου θα μιλήσει στις 8 ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
Σε αποκλεισμό
Τις απογευματινές ώρες ουσιαστικά όλο το κέντρο θα είναι αποκλεισμένο, καθώς η κίνηση των οχημάτων θα εκτρέπεται από τα δυτικά από τη Λαγκαδά και την Αγ. Δημητρίου προς την περιφερειακή και από ανατολικά από τη Μ. Μπότσαρη, την Κ. Καραμανλή, την Κατσιμίδη, την Αγ. Δημητρίου προς την περιφερειακή. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα τροποποιούν τα δρομολόγιά τους, ανάλογα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Προληπτικά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει καλέσει τις εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 3 το μεσημέρι και να ενεργοποιήσουν τα στόρια ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτουν. «Δεν είναι σκοπός μας να ερημώσει η πόλη, όμως η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα από νωρίς και κλείνει τους δρόμους. Προληπτικά ενημερώσαμε τους συναδέλφους, προκειμένου να μην έχουν συνέπειες», σημείωσε ο Κώστας Χαντζαρίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Επίσης, πολλά καφέ και εστιατόρια του κέντρου θα είναι κλειστά, όχι για το φόβο επεισοδίων, αλλά στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών τους που διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης.
Παράλληλα, πολλοί Θεσσαλονικείς, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, εγκατέλειψαν ήδη από χτες την πόλη για τη Χαλκιδική ή άλλο κοντινό προορισμό.

 Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Η Τροχαία λαμβάνει μέτρα, πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, καθώς από τις 12 το μεσημέρι δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Ολγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου). Το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη - περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου - Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Αγ. Δημητρίου και περιφερειακής οδού, καθώς και από τη Λ. Νίκης όσο οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.
Εξάλλου μέχρι τις 2 αύριο το μεσημέρι δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Ν. Γερμανού (από πλ. Λευκού Πύργου μέχρι πλ. ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Αγ. Δημητρίου (από πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου), Τσιμισκή (από πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι Εθνικής Αμύνης), Εγνατία (από πλατεία Σιντριβανίου μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης), Ν. Ζέρβα (από Β. Γεωργίου μέχρι Λ. Στρατού), Γκύζη (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Β. Γεωργίου), Μ. Αλεξάνδρου (από πλ. Ηλεκτρικής μέχρι Αγ. Τριάδος), Μ. Ανδρόνικου (από πλ. Ηλεκτρικής μέχρι πλ. ΧΑΝΘ), Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Βασ. Γεωργίου) και στις λοιπές ανώνυμες οδούς περιμετρικά του ξενοδοχείου «Μακεδονία Πάλας», στην οδό Αγγελάκη, καθώς και στην ανώνυμη οδό έναντι του Γ' Σ.Σ. (από Λ. Στρατού μέχρι Βασ. Γεωργίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.