Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΟΛΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

O.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                    Αθήνα, 14/9/2011
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Δημητρόπουλο Ηλία, γιατί με έγγραφό του απαγορεύει την συνδικαλιστική και πολιτική δράση στα σχολεία. Συγκεκριμένα, ανέσυρε εγκύκλιο του 1985 σύμφωνα με την οποία:
«Απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο των σχολείων από..........
 εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα». Αντίστοιχη εγκύκλιο είχε σταλεί και το 2009, με κυβέρνηση τη ΝΔ.
Με βάση το παραπάνω κατάπτυστο έγγραφο έγινε προσπάθεια να απαγορευτεί η ανάγνωση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Πειραιά προς τους γονείς και τους μαθητές την ημέρα του αγιασμού καθώς και να παρεμποδιστεί η περιοδεία πολιτικών κομμάτων στα σχολεία!
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και την Υπουργό Παιδείας, που πρόσφατα δήλωσε πως «τα κόμματα δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια», ενώ με το νέο νόμο-πλαίσιο χτυπιέται η λειτουργία των φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα Πανεπιστήμια. Είναι συνέχεια της αντιδραστικής λογικής, που λέει: «έξω τα κόμματα από τα σχολεία, έξω τα κόμματα από τα συνδικάτα».
Την ίδια ώρα, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μπορούν να μπαίνουν οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνουν στο γύψο. Έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες. Αποδεικνύεται ότι αυταρχισμός και καταστολή πάνε μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.