Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία ΟΛΜΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2                          Αθήνα, 1-9-11
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr        

                  
Ανακοίνωση για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (σχολεία).
Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ανακοίνωση  των αποσπάσεων στις 31 Αυγούστου, μία δηλ. ημέρα πριν την ημερομηνία που έπρεπε να παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και τις  διευθύνσεις εκπαίδευσης, οδήγησε σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, διαλύοντας οικογενειακούς και προσωπικούς σχεδιασμούς, φέρνοντάς τους σε απόγνωση.
Από την άλλη μεριά, οι αισθητά μειωμένες αποσπάσεις (41% επί των αιτήσεων), σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό αριθμό μεταθέσεων και τις χιλιάδες αποχωρήσεις - συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα  σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία, στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Απαιτούμε άμεσα:

·     Την άμεση σύγκλιση του ΚΥΣΔΕ για την πραγματοποίηση συμπληρωματικού κύκλου αποσπάσεων και εξέταση των ενστάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και πριν από την πρόσληψη αναπληρωτών.
·     Να δοθεί το δικαίωμα απόσπασης και στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2010 και έχουν σοβαρούς λόγους.
·     Να παρουσιαστούν τα πραγματικά κενά κάθε περιοχής για να μην έχουμε επανάληψη του περσινού φαινομένου της πρόσληψης αναπληρωτών σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης, ακόμα και συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.