Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους δήθεν αγανακτισμένους γονείς και τον αυταρχισμό διευθυντών εναντίον μαθητών

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα κρούσματα αυθαιρεσίας από ορισμένους Διευθυντές Σχολείων, Υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους» γονείς, που σε συνεργασία προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες εναντίον μαθητών, οι οποίοι συμμετέχουν στις καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων.
Συγκεκριμένα, Υποδιευθυντής Λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας. Σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει. 
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η
 σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο.
Οι συνάδελφοι που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι ηθικά υπεύθυνο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι το υπουργείο Παιδείας, που με την εγκύκλιο, που απέστειλε στις 20/9/2011:
• βαφτίζει «πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση» την καταστολή των μαθητικών αγώνων
• καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό», το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά.
• ονομάζει «δυσλειτουργία» τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε.
Καλούμε τους συναδέλφους να προασπίσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τις πιέσεις προς τα στελέχη της εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση τέτοιων ακραίων συμπεριφορών.
Αθήνα, 29/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.