Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
Τηλ. 6950311149
Website:
www.somatio.come-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (το αφορολόγητο όριο μειώνεται στα 5.000 ευρώ, μείωση συντάξεων, νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο που ισοπεδώνει κυριολεκτικά τις αποδοχές των εργαζομένων σε ολόκληρο το Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ, 30.000 εργαζόμενων στην εργασιακή εφεδρεία-ανεργία, προώθηση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή.....
 επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ύψους 5 δις μέχρι τέλους του χρόνου! και 50 δις έως το 2015!), άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου - και κυρίως διάλυση των εργασιακών σχέσεων, εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων -με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών-, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κλπ., και το έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα, που έγινε μόνιμο όπως διευκρινίστηκε τελικά!) είναι μόνο η αρχή ενός νέου πακέτου αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, που θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2011 και θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα -Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμο κλπ.- που έχουν διαλύσει και καταστρέψει τα πάντα, έχουν ρίξει στη ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση εκατομμύρια συνανθρώπων μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες άνοιξε και τα «νέο» σχολείο της Διαμαντοπούλου. Το νέο σχολείο χωρίς βιβλία και με τρομακτικά κενά σε εκπαιδευτικούς. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό με τους μόλις 546 διορισμοί εκπαιδευτικών; Ακόμα και οι ανακοινωμένες-μειωμένες κατά 50% σε σχέση με πέρσι- προσλήψεις αναπληρωτών για τη φετινή χρονιά (16.220 αναπληρωτές-ωρομίσθιους και 4.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ) έμειναν στα χαρτιά, αφού ένα μήνα σχεδόν από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς δεν εχουν προσληφθεί ούτε οι μισοί. Αν σε αυτά προσθέσουμε τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου τα τελευταία χρόνια, με την τεράστια μείωση σε λειτουργικές δαπάνες, την κατάργηση ή υποβάθμιση ολόκληρων δομών όπως της ΠΔΣ, των αθλητικών σχολείων, της υποβάθμισης νέων δομών όπως τα ολοήμερα, της κατάργησης χιλιάδων σχολικών μονάδων, το στίβαγμα 30 και άνω μαθητών ανά αίθουσα κλπ. το «νέο» και «ψηφιακό» σχολείο της Διαμαντοπούλου πλέον μοιάζει με εγκαταλελειμμένο σχολείο τριτοκοσμικής χώρας.
Όσοι καταφέρουμε να δουλέψουμε φέτος, έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και μέχρι το τέλος του έτους, μία ακόμη αρπαγή χρημάτων ανάλογη με αυτή των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων που μπορεί να φτάνει τα 1000 ευρώ ετησίως, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, αλλά και πλήθους κρατήσεων στο μισθό. Και αυτό πέρα από τον οδοστρωτήρα του νέου μισθολογίου.

Τη φετινή χρονιά επίσης εκπνέει και το μεταβατικό στάδιο διορισμών με βάση το νόμο της Διαμαντοπούλου, που προβλέπει διορισμούς αυστηρά με βάση το ΑΣΕΠ και καταργεί την εργασιακή και διδακτική εμπειρία χρόνων για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Αποτελεί το λιγότερο κοροϊδία η πραγματοποίηση ενός νέου ΑΣΕΠ, όταν εξαιτίας της ελαχιστοποίησης των διορισμών δεκάδες χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί παραμένουν στους πίνακες διορισμών, όταν ακόμα και οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 παραμένουν αδιόριστοι.
Έντονη αναμένεται τέλος να είναι και η επίθεση στο εργασιακό καθεστώς. Πέρσι το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε μια πρώτη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων κύρια μέσω της επιβολής συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και με τον κατακερματισμό των κενών και την πρόσληψη εκπαιδευτικών με 4 ώρες. Αποκορύφωμα τις τακτικής αυτής αποτέλεσε η κάλυψη κενού ενός γυμναστή σε σχολείο της Αττικής τον Απρίλιο με 5 ωρομίσθιους. Η επίθεση φέτος φαίνεται να γενικεύεται μιας και ολόκληρες δομές της εκπαίδευσης όπως τα δημόσια ΙΕΚ, ή και τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παίρνουν στην εποπτεία του ΙΔΕΚΕ (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του υπουργείου Παιδείας) που επιβάλει αυθαίρετα την μετατροπή των συμβάσεων από συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, σε συμβάσεις έργου. Έτσι λοιπόν οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ-που παραμένουν απλήρωτοι από το 2008 βαφτίζονται εργολάβοι γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ενταχθούν μετά την λήξη της σύμβασης στο ταμείο ανεργίας και φυσικά να έχουν μια δραματική μείωση των αποδοχών τους μιας και δεν δικαιούνται δώρα, άδειες, επιδόματα. Χαρακτηριστικό της νέας πολιτικής του Υπ. Παιδείας αποτελεί η προκήρυξη προσλήψεων για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που εκτός του ότι στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην εργασία μίας και επιβάλει σε κάθε υποψήφιο να δηλώσει μόνο ένα σχολείο επιβάλει την υποχρεωτική έκδοσης Α.Π.Υ. (Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών) απ’ τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς που θα εργαστούν στα Σ.Δ.Ε.
Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε καθημερινά τις συνθήκες ζωής μας να χειροτερεύουν, αν θέλουμε να μπορούμε να κοιτάμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας στα μάτια, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
Στις 19-20 Οκτωβρίου πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στην 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και τις απεργιακές συγκέντρωσεις/διαδήλωσεις. Να ενισχύσουμε τον παρατεταμένο αγώνα πιάνοντας το νήμα από την 48ωρη απεργία στις 28-29 Ιούνη, τις πλατείες, τις συνεχιζόμενες απεργίες στις συγκοινωνίες, τις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, την μεγάλη πανεργατική απεργία στις 5 Οκτωβρίου. Να μετατρέψουμε την απεργία στις 19-20 Οκτώβρη σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα συντονισμένο απεργιακό αγώνα, ώστε να κηρυχτεί Γενική Απεργία Διαρκείας, που θα παραλύσει όλη την χώρα για να επιβάλλουμε αυτά που ζητάμε:
- Άμεση Διαγραφή του χρέους. Δεν Χρωστάμε, Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι.
- Να πέσει η κυβέρνηση και να ανατραπεί όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Να φύγει η Τρόικα και το ΔΝΤ.
- Δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση για όλους.
-Να μην κλείσει κανένα σχολείο-να μη μειωθούν οι δαπάνες για την παιδεία. Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.
- Ενάντια στη λογική και το σύστημα του κέρδους, να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τις τύχες μας στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.