Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Φοιτητές κατέλαβαν το υπουργείο Παιδείας

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία από εργαζόμενους και φοιτητές

Ομάδα φοιτητών κατέλαβε τα ξημερώματα το κτίριο του υπουργείου Παιδείας αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο νέο νόμο για ΤΕΙ και ΑΕΙ. Καταλήψεις πραγματοποιούνται και από δημόσιους υπαλλήλους σε άλλα πέντε υπουργεία για την εφεδρεία. 


Ομάδα περίπου 70 φοιτητών έχουν κάνει κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας, από τις 6 το πρωί, σήμερα με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Οι φοιτητές προσπαθούν να αναρτήσουν πανό στο κτίριο. 

Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται από νωρίς το πρωί της οι κινητοποιήσεις υπαλλήλων σε κτίρια υπουργείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο εφεδρείας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και οι τεχνικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αντιδρώντας στο σχέδιο για την εφεδρεία, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι από σήμερα, θα πραγματοποιούνται καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι καταλαμβάνουν αιφνιδιαστικά  ΧΥΤΑ και δημοτικά γκαράζ.

Έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους δρόμους, απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.