Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σάββατο 15 Oκτώβρη, κι ώρα 7 μ.μ. Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας

Μετεκπαίδευσης, το κατ’ επίφαση Πανεπιστήμιο που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, το πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, η φτώχεια και τα χαράτσια, η περιθωριοποίηση της νεολαίας,  η εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, υφαίνουν τα κάγκελα μιας ατελείωτης φυλακής για χιλιάδες σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Μόνος δρόμος απόδρασης ο δρόμος του μαζικού, οργανωμένου και παρατεταμένου αγώνα.
Τα σχολεία «άνοιξαν», «γυμνά», χωρίς βιβλία για πρώτη φορά από το 1946, χωρίς εκπαιδευτικούς, με τμήματα των τριάντα μαθητών που στοιβάζονται σε άθλια κελιά στο περιβόητο «νέο σχολείο», χωρίς υποδομές κι εξοπλισμούς με ενίσχυση της παραπαιδείας κι υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής.
    Οι περικοπές, οι συγχωνεύσεις, η κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και των Διδασκαλείων
  
Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, η Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας ενώνει τη θεωρία και την πράξη τους σε μια εκπαιδευτική Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα:
 « Ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης.
Μύθος ή Πραγματικότητα »

Θα συζητήσουν μαζί μας :

- Σταύρος Κωνσταντακόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

- Κωνσταντίνα Ρέππα
Γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Σάββατο 15 Oκτώβρη, κι ώρα 7 μ.μ.
Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας
(μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.