Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πανελλαδικές µε νέο σύστηµα

Λιγότερα µαθήµατα, προαπαιτούµενες επιδόσεις από τα πανεπιστήµια, συνυπολογισµός βαθµών Β' - Γ' Λυκείου
Νέο σύστηµα Πανελλαδικών µε «διπλές» εξετάσεις την ίδια ηµέρα σε ενδοσχολικό και εθνικό επίπεδο παρουσιάζει τις επόµενες ηµέρες το υπουργείο Παιδείας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόµενη εβδοµάδα, ωστόσο όλες οι καινούργιες πλευρές του νέου συστήµατος βρίσκονται ήδη στη διάθεση του «Βήµατος» που τις παρουσιάζει σήµερα. Το νέο εξεταστικό σύστηµα, το οποίο θα εφαρµοστεί από το 2014, εντάσσει στη διαδικασία επιλογής των φοιτητών τα ίδια τα πανεπιστήµια, διατηρώντας ωστόσο στο παιχνίδι και την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία τελικά δεν θα καταργηθεί αλλά απλώς θα αναµορφωθεί. Ετσι µε νέα σύνθεση, πιθανότατα λιγότερα µέλη και µε νέο όνοµα η ΚΕΕ θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο, και µάλιστα όχι µόνο για τα θέµατα των Πανελλαδικών.
Τα τµήµατα των πανεπιστηµίων και των ΤΕΙ, σε συνεργασία µε τον «αναβαθµισµένο» κοσµήτορα της σχολής στην οποία υπάγονται, θα... καθορίζουν τα προαπαιτούµενα µαθήµατα, αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθµολόγηση των εισακτέων τους. Με το νέο εξεταστικό σύστηµα όποιος θέλει να σπουδάσει, π.χ., Μαθηµατικά θα έχει να κάνει µε τη διοίκηση του Μαθηµατικού Τµήµατος και µόνο. Στο σηµείο αυτό φαίνεται ότι αλλάζει ο σχεδιασµός του υπουργείου Παιδείας, καθώς ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η εισαγωγή θα γίνεται σε σχολές, τελικά και µε δεδοµένες τις αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγµή στην ψήφιση του νέου νόµου-πλαισίου για τα ΑΕΙ αποφασίστηκε ότι η εισαγωγή θα γίνεται σε τµήµατα.

Αναλυτικά, σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «Βήµατος», οι αλλαγές που θα ανακοινώσει σύντοµα το υπουργείο Παιδείας περιλαµβάνουν τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.