Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

“ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ = ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ”

Αγαπητοί Πολιτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι & Συνταξιούχοι και Έλληνες Πολίτες,
Στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 20/10 εισχώρησε τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα 19/10/2011 (Θέματα ΜΤΠΥ, άρθρο 3) σχετικά με τη μεταφορά της εποπτείας του Μ.Τ.Π.Υ απο το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Εργασίας.
Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο ΜΑΣ στο οποίο καταθέτουμε υποχρεωτικά κάθε μήνα χρήματα (μέσω της αναγκαστικής εισφοράς στη μισθοδοσία) για να λάβουμε μέρισμα μετά τη συνταξιοδότηση, έχει ήδη μειωθεί με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου και με την ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ περνώντας στο Υπουργείο Εργασίας φοβόμαστε ότι το....
 επόμενο βήμα είναι η συγχώνευση με άλλο Ταμείο/α με αποτέλεσμα το αυτοτελές μέρισμα του Μ.Τ.Π.Υ να συμψηφιστεί από ένα νέο κοινό και μειωμένο μέρισμα.
Είναι τα χρήματα μας, είναι οι κόποι μας και η κοινή μας περιουσία!
Υπήρξαν κοινοβουλευτικές ομάδες που έθεσαν το θέμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν αμετάβλητο.
Προβλέπουμε ότι άνοιξε ο δρόμος για το ξεπούλημα της κοινής ατομικής περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που να σημειωθεί δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ από το Κράτος! Αντίθετα! Οι προσωπικές αποταμιεύσεις των μετόχων-δημοσίων υπαλλήλων, του Ταμείου θα πέσουν στον καιάδα της μαύρης τρύπας του Κρατικού Προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 144 χρόνια.
Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του μισθολογίου, της εφεδρείας, της έκτακτης φορολογίας, των εκποιήσεων δημόσιας περιουσίας, τώρα και εκποίηση ιδιωτικής (υπαλληλικής) περιουσίας!
Καταργούν το ΜΤΠΥ μετά από 144 χρόνια! Αποψιλώνουν το Υπ. Οικονομικών αφαιρώντας του τις παλαιότερες υπηρεσίες.. τη ραχοκοκαλιά του.
Αρπάζουν την κοινή ιδιωτική περιουσία 220.000 Ελλήνων που διαχειρίζεται το ΜΤΠΥ!
Γιατί άραγε η τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να μην μπορεί να αντιδράσει κανένας;
Με εκτίμηση
O Σύλλογος Υπαλλήλων ΜΤΠΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.