Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΡΙΜΩΧΘΗΚΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…ΠΕΤΑΕΙ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΙΑ!

       ΒΕΡΟΙΑ: Νίκος Μπέκης
Προκαλεί εντύπωση η άμεση επέμβαση του κατασταλτικού μηχανισμού (αστυνομία, εισαγγελείς) στις μαθητικές καταλήψεις στην πόλη μας. Φέτος, για πρώτη φορά, έκαναν τόσο έντονη την παρουσία τους, αν και οι καταλήψεις αφορούσαν μόλις δυο απ’ τα πέντε λύκεια της πόλης. Σε πρώτη φάση η εισαγγελία της Βέροιας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάλεσε τους Διευθυντές των σχολείων (σε μια διαδικασία προανάκρισης(;), προκαταρκτικής εξέτασης(;) δεν ξέρουμε ακριβώς) να δηλώσουν εγγράφως αν το σχολείο τους είναι ή όχι υπό κατάληψη και ότι θα καταγγείλουν αμέσως οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Στη συνέχεια, όπως μάθαμε, πήγε η αστυνομία στο ΕΠΑΛ για να λύσουν οι μαθητές την κατάληψη. Τέλος, προχθές, στην...
 μεγάλη μαθητική πορεία, η αστυνομία ανάγκασε τους μαθητές να εγκαταλείψουν τον δρόμο μπροστά στο Δημαρχείο και να στριμωχτούν στο πεζοδρόμιο!
Το θαυμαστικό μας απορρέει απ’ τις εξής δυο παρατηρήσεις: α) Οι διευθυντές των σχολείων ενημερώνουν, έτσι κι αλλιώς, καθημερινά την προϊσταμένη τους αρχή, τον Διευθυντή Β/θμιας για την κατάσταση των σχολείων τους, πολύ περισσότερο αν υπάρχει κατάληψη. Αυτή είναι η υποχρέωσή τους, την ξέρουν και την εκτελούν ευσυνείδητα και αδιάλειπτα Προς τι, λοιπόν, η έγγραφη δήλωση; Την πληροφορία θα μπορούσε να την πάρει η εισαγγελία απ’ την Διεύθυνση. β) Τι σημαίνει «έκνομη» ενέργεια, στις σημερινές συνθήκες, αν όχι η κατάληψη; Η εισαγγελία δηλαδή, υποχρεώνει τους διευθυντές να καταγγείλουν στην αστυνομία τυχόν κατάληψη του σχολείου προς τι; Να επέμβει η αστυνομία, να οδηγηθούν για ανάκριση 15χρονοι και 16χρονοι μαθητές να σχηματιστεί δικογραφία και να πάνε στα δικαστήρια και αυτοί και οι γονείς τους για «παραμέληση ανηλίκου»; Κι έτσι θα λυθεί το πρωτοφανές και αδιανόητο πρόβλημα της έλλειψης των βιβλίων, της πενιχρής χρηματοδότησης των σχολείων, της εγκατάλειψής τους απ’ την πολιτεία;
Ωραία, παιδαγωγική και δημοκρατικότατη, προπάντων, μέθοδος κύριοι του ΠΑΣΟΚ, κυρία Διαμαντοπούλου, κύριε ΓΑΠ! Γιατί εσείς ψηφίσατε τον τρομοκρατικό νόμο που ονομάζει ιδιώνυμο αδίκημα τις μαθητικές καταλήψεις, εσείς πιέζετε τους απρόθυμους, σε ορισμένες περιοχές, εισαγγελείς να σύρουν στα δικαστήρια ανήλικους μαθητές ή τουλάχιστον να τους εκφοβίσουν με το, φασιστικής έμπνευσης, έκτρωμα του ιδιώνυμου! Παραχωρώντας γη και ύδωρ στους δανειστές, καταστρέφοντας, κυριολεκτικά, οτιδήποτε έχει μπροστά το επίθετο «δημόσιο», είτε επιχείρηση, είτε γη (δρόμοι, αεροδρόμια, κτίρια, οικόπεδα), είτε νερό (λιμάνια, πόσιμο νερό και αύριο ποτάμια), είτε αέρας (συχνότητες, εναέριος χώρος), τώρα πια και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, χρησιμοποιείτε για να το πετύχετε τον κατασταλτικό μηχανισμό. Κάνετε ό,τι έκανε και κάνει κάθε τύραννος απ’ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ειδικά εσείς κ. Διαμαντοπούλου: Συνδέσατε εξαρχής το πολιτικό σας μέλλον με το Μνημόνιο και τους δανειστές, είσαστε βασιλικότερη του βασιλέως, προσπαθείτε (και λόγω ιδεολογίας) να αποδομήσετε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και δεν σας «βγαίνει», καταργήσατε χιλιάδες σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια εισπράττοντας το ανάθεμα του κόσμου, αφήσατε αυτά τα ίδια σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς χρήματα για τα απαραίτητα και, το άκρο άωτο, τους μαθητές χωρίς βιβλία. Τώρα θερίζετε τις θύελλες των ανέμων που σπείρατε.
Στριμωχτήκατε και πετάτε νύχια, βγάζετε δόντια! Σκεφθήκατε ποιο θάναι το μέλλον σας, όταν σας κόψουν τα νύχια και σας ξεδοντιάσουν; Και αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει απ’ την οργή του λαού. Το κάνουν, ενίοτε, και τα ίδια τα αφεντικά, όταν κρίνουν ότι ο υποτακτικός τους δεν τους είναι πια χρήσιμος ή καλύτερα, τους είναι πιο χρήσιμος στο βωμό της λαϊκής οργής, αν έτσι έχουν μια πιθανότητα να σωθούν οι ίδιοι!

Νίκος Μπέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.