Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Β' ΕΛΤΕΕΘ: “Η κατάσταση στην Τεχνική Εκπαίδευση”

Η Β' ΕΛΤΕΕΘ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την κατάσταση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η εκπαιδευτική
κοινότητα, οι μαθητές και οι γονείς στον χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

 Η εργασιακή ανασφάλεια την οποία νοιώθει σήμερα ο εκπαιδευτικός περισσότερο από ποτέ, με υπαρκτό τον κίνδυνο των μετακινήσεων των υπεράριθμων συναδέλφων σε σχολεία της Περιφέρειας ή και των αποσπάσεων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, με ορατό τον κίνδυνο μετακίνησης οπουδήποτε μέσα στην επικράτεια, αλλά και την εργασιακή εφεδρεία αν συνεχίσει να είναι υπεράριθμος. Τη στιγμή που οι υπεραριθμίες των συναδέλφων έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς αλλαγές στην Τεχνική Εκπαίδευση κάθε 4-5 χρόνια από την εκάστοτε  καινούργια κυβέρνηση, για να παίρνουν χρήματα από την Ε.Ε. χρήματα τα οποία δεν δαπανώνται τελικά στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως έγινε και στην περίπτωση της αλλαγής από τα......
 ΤΕΕ στο Επαγγελματικό Λύκειο, όταν μειώνοντας τις ώρες των τεχνικών ειδικοτήτων βρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι χωρίς ωράριο.
  • Μία ακόμα μεταρρύθμιση στον χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης έχει εξαγγείλει η τωρινή κυβέρνηση με φανερή πλέον την αργοπορία της στον σχεδιασμό και την προετοιμασία όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών, τα βιβλία, χωρίς χρήματα για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης μόνο σχέδια επί χάρτου. Με επίσης θολό τοπίο στην διοικητική μεταρρύθμιση η οποία αναγγέλλεται ότι θα ισχύσει ταυτόχρονα με την εκπαιδευτική.
  • Υπάρχει η ρήτρα στο δεύτερο μνημόνιο για περικοπές 400 εκατομμυρίων ευρώ από το ΥΠΔΜΘ. Στο α΄ εξάμηνο του 2012 ετοιμάζονται να γίνουν συγχωνεύσεις ΕΠΑΛ & ΕΠΑ.Σ με φόβο να μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των σχολικών μονάδων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και μάλιστα χωρίς να εφαρμοστεί ο θεσμός του Τεχνολογικού Λυκείου και χωρίς να λάβουν υπόψη τα νέα μαθητικά δυναμικά. Είναι αντιφατικό να θέλεις να αναπτύξεις το Τεχνολογικό Λύκειο και από την άλλη να συγχωνεύεις και να συρρικνώνεις την ΤΕΕ.
  • Όσον αφορά τα βιβλία της ΤΕΕ, η μέχρι σήμερα πρακτική έχει δείξει
    ότι η εκτύπωση των βιβλίων της ΤΕΕ θα γίνει τελευταία άρα πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2011 μπορεί να μην έχουν εκτυπωθεί τα βιβλία των ειδικοτήτων.
  • Η οικονομική εξαθλίωση αλλά και η ηθική και ψυχολογική εξόντωση των εκπαιδευτικών, λόγω της μόνιμης απειλής της υπεραριθμίας, οδηγεί στην παραγκώνιση του εκπαιδευτικού έργου και στην απαξίωση των συνθηκών εκείνων που πρέπει να επικρατούν σε ένα σχολείο ώστε να παράγει γνώση αλλά και ηθικά πρότυπα στους μαθητές, αυριανούς πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας. Η κυβέρνηση προτείνει με το Πολυνομοσχέδιο και έχει το θράσος να αποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί:
  • Τη μείωση του μισθού τους μέχρι 40%
  • Τη κατάργηση του επιδόματος γάμου
  • Τη κατάργηση των επιδομάτων σπουδών
  • Τη μισθοκτόνο σύνδεση του μισθολογίου με το βαθμολόγιο
  • Τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ
  • Την περικοπή του εφάπαξ κατά 20%
  • Την περικοπή των επικουρικών συντάξεων
  • Την εργασιακή εφεδρεία και τις μελλοντικές απολύσεις και
  • Τα ατέλειωτα χαράτσια
Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλα αυτά που θα γίνουν γι΄αυτούς, χωρίς αυτούς.
Οι εκπαιδευτικοί δεν Επαιτούν αλλά Απαιτούν
Το Δ.Σ. της Β' ΕΛΤΕΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.