Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο.Λ.Μ.Ε. H ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ»

Κορνάρου 2 & Ερμού, ΤΗΛ: 210 32 30 073–32 21 255, FAX: 210 32 27 382, www.olme.gr, email olme@otenet.gr       Αθήνα, 14/10/11
        Όχι στο πολυνομοσχέδιο – φονιά
Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 40% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια της φτώχιας. Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας, και μια σκληρή αξιολόγηση - χειραγώγηση. Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου», από τα οποία δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί.
Περικοπή στο «εφάπαξ» και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.

Με το νομοσχέδιο αυτό, τέλος, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό....
 Κράτος εξαφανίζεται. Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Θα εκφράσουμε την οργή μας τις επόμενες μέρες  με κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις και αποκλεισμούς κτιρίων.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Τη συμμετοχή μας στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/10/11, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα, μέρα πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του Δημοσίου (σημείο συγκέντρωσης της ΟΛΜΕ στην αρχή της Ερμού, στο Σύνταγμα). 
2. Η εβδομάδα 17 ως 21 Οκτώβρη του 2011 ορίζεται ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων. Τοποθετούμε μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία.
3. Συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 17/10  στην Αθήνα από κοινού με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Ταυτόχρονα καλούμε όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τους αντίστοιχους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. να δώσουν συνεντεύξεις τύπου σε όλη την Ελλάδα.
4. Την Τρίτη 18/10  οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Στην Αττική κινητοποίηση – διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας.
5. Την Τετάρτη 19/10 και την Πέμπτη 20/10  συμμετέχουμε στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική – πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση. Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα για τις 19/10 προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Πολυτεχνείο στις 10.30 π.μ. και στις 20/10 στο Σύνταγμα (σημείο συγκέντρωσης ΟΛΜΕ στην αρχή της Ερμού). Παραμένουμε στην πλατεία Συντάγματος απαιτώντας την μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 
6. Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ στις 20 και 21/10 και ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ το Σάββατο 22/10 για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με πρόταση για 3ήμερη απεργία 24-25-26 Οκτώβρη και νέες ΓΣ για συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
7. Καλούμε όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να πυκνώσουν τις επόμενες μέρες τις περιοδείες τους στα σχολεία για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την επιτυχία του απεργιακού αγώνα, να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές και να περιφρουρήσουν την απεργία.
Να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συγκρότησης κοινών συντονιστικών επιτροπών με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής τους. Είναι αναγκαία η ενημέρωση και η κοινή δράση με γονείς και μαθητές.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αυτό το νομοσχέδιο, που διαλύει τις ζωές μας, πρέπει να μην ψηφιστεί. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις. Είναι η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, τα μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό.
Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση- Έξω από τη χώρα το ΔΝΤ και η τρόικα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.