Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση στην Παιδαγωγικ​ή Σχολή του ΑΠΘ «Για μια γενιά χωρίς έμφυλη βία» την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00

Η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ  σας προσκαλεί στην εκδήλωση.  
Για μια γενιά χωρίς έμφυλη βία«Όταν ζηλεύει…ξέρω ότι...» Συνομιλώντας  με νεαρές γυναίκες για τις βίαιες και  υγιείς στενές ερωτικές σχέσεις.  
την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00, στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής.
Παρατηρείται συχνά ότι πολλές γυναίκες δεν αναγνωρίζουν την κακοποίηση γιατί θεωρούν αυτονόητη και αποδεκτή ορισμένου τύπου βίαιη συμπεριφορά στις στενές τους σχέσεις ή ακόμα και αν βιώνουν και αναγνωρίζουν τη βία στις διαπροσωπικές σχέσεις, δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλήσουν γι’ αυτό.  Για το λόγο αυτό το σεμινάριο αποσκοπεί στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση για τα χαρακτηριστικά και τις  μορφές βίας και κακοποίησης στις στενές ερωτικές σχέσεις (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, & κοινωνική), στην πληροφόρηση για τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης, καθώς και  στην ευαισθητοποίηση για τα  χαρακτηριστικά των υγιών ......
 ερωτικών σχέσεων (π.χ. σεβασμός, επικοινωνία, διαδικασία λήψης αποφάσεων).
Την εκδήλωση προλογίζει η Δήμητρα Κογκίδου, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.  Παρεμβαίνει  η Άννα Βαγενά, ηθοποιός. Το διαδραστικό σεμινάριο συντονίζει η Δρ. Μ. Παπαθανασίου, ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτρια του Τμήματος Ψυχολογίας στο ΑΠΘ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών -25 Νοεμβρίου.

Παράλληλα με την εκδήλωση θα υπάρχουν και δράσεις στην Παιδαγωγική Σχολή στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.