Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ  ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ
 
         Συνάδελφοι είναι γνωστό πως  το Υπουργείο Παιδείας με Υπουργική Απόφαση καθορίζει τρόπους αναπλήρωσης της ύλης μόνο για τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις των μαθητών. Δεν δείχνει φυσικά κανένα ενδιαφέρον για το σύνολο των ωρών που χάθηκαν από την αρχή της χρονιάς με δική του ευθύνη, λόγω των κενών εκπαιδευτικών, τα οποία σε ορισμένες ειδικότητες υφίστανται ακόμη και σήμερα.
         Από τις 16 Οκτωβρίου το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας ανέδειξε τον τιμωρητικό χαρακτήρα της Υπ. Απόφασης και καλούσε τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών θεωρώντας ως προσφορότερη λύση στο ζήτημα του συνόλου των χαμένων ωρών την παράταση του διδακτικού έτους. Στις 24 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στη λογιστική και μηχανιστική διαχείριση του ζητήματος από το Υπουργείο Παιδείας και πως αντικειμενικά αυτή η αντιμετώπιση δρα τιμωρητικά απέναντι στα παιδιά. Επιπλέον επισημαίνει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ πως οι πιέσεις προς εκπαιδευτικούς να εργαστούν Σάββατο ελέγχονται ως μη σύννομες, καθώς είναι εργασιακό κεκτημένο το πενθήμερο στην εκπαίδευση.
       Ενώ λοιπόν υπάρχουν αυτές οι αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων το μέλος του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ Αποστολοπούλου Ελένη εισηγήθηκε προσωπικά προς τη Διεύθυνση Β/θμιας, ως Διευθύντρια του 5ου Λυκείου, να γίνουν μαθήματα για 5 Σάββατα μέσα στο πρώτο τετράμηνο. Μάλιστα αυτή η εισήγηση προς τη Διοίκηση έγινε παρά το γεγονός ότι η πρόταση του Σχολικού Συμβουλίου του 5ου Λυκείου δεν κάνει καμιά αναφορά για Σάββατο.
       Δε γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατόπιν πίεσης από τη Διοίκηση, θεωρούμε όμως πως είναι ανεπίτρεπτη ιδιαίτερα για μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Σε μια περίοδο που εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα αφαιρούνται με .....
 ραγδαίους ρυθμούς άλλη στάση καλούνται να κρατήσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και όχι να συμπεριφέρονται ως πειθήνια όργανα της Διοίκησης. Θεωρούμε πως αυτή η πρακτική είναι απότοκος μιας συγκεκριμένης αντίληψης που ευθύνεται για την ανυποληψία των συνδικάτων και καλούμε κάθε συνάδελφο να την καταδικάσει.   Καλούμε λοιπόν τη συγκεκριμένη συνάδελφο να παραιτηθεί από μέλος του ΔΣ καθώς ανάμεσα στο συνδικαλιστικό και διευθυντικό καθήκον επέλεξε το δεύτερο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της ενέργειάς της.  Σας ενημερώνουμε τέλος πως θέσαμε το θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 24/10 αλλά οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) αρνήθηκαν να πάρουν σαφή θέση.
ΠΑΤΡΑ 1-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.