Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Και ο Ματζουράτος απο την Κεφαλονιά στο κάδρο των διώξεων συνδικαλιστών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
αντιτετραδια της εκπαίδευσης

http://www.antitetradia.gr/, antitetradia@gmail.com
Αριστοτέλους και Αβέρωφ 23 Αθήνα 10433,
τηλ. 2108227992 , 2105125714 , 6974438720

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα χερι-χέρι με τα χτυπήματα στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, βαδίζει και οξύνεται ο αυταρχισμός από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Παιδείας έβαλε στο μάτι, όχι τυχαία, αγωνιστές εκπαιδευτικούς, τον καθηγητή Μπάμπη Κόκλα πρόεδρο της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, το δάσκαλο Παντελή Βαϊνά, αιρετό της Γ΄ Αθήνας, τον Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα, το Σάββα Σάββα προέδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά, το δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη.
Πρόσφατα είχουμε νέα τρομοκρατική δίωξη σε βάρος του συνάδελφου από την Κεφαλονιά Δημήτρη Μαντζουράτου επειδή υπερασπίστηκε, έτσι, το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζομένων στα σπήλαια του νησιού καθώς και το ότι αυτά πρέπει να αποτελούν λαϊκή περιουσία.
  Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστικές διώξεις γιατί στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών που διώκονται επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις .....
 αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.
Αυτοί που ουσιαστικά και τυπικά εκτελούν «συμβολαίου θανάτου», του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα (όποιου είχε απομείνει) της εκπαίδευσης, των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, των διορισμών και των προσλήψεων, αυτοί που εκποιούν κομμάτι κομμάτι την ελληνική γη και φτωχοποιούν το λαό, οι ίδιοι που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας το κολαστήριο της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών μισθών και συντάξεων, αυτοί που φέρνουν τα κοινωνικά δικαιώματα στο απόσπασμα, την ελληνική οικονομία ανέκκλητα στη χρεοκοπία και τη χώρα στη νεοαποικιακή υποδούλωση και λεηλασία, ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ: Τα σχέδια τους δε θα περάσουν! 
Οι διώξεις δεν πτοούν τους αγωνιστές ούτε το λαϊκό κίνημα. Αποτελούν μέρος της γενικότερης τακτικής της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που τη στηρίζουν να χτυπήσουν το οργανωμένο – ταξικό κίνημα και να τρομοκρατήσουν ευρύτερα το λαό. Μας Πεισμώνουν για πιο αποφασιστικό αγώνα, για την κατάκτηση των οικονομικών και πολιτικών προϋποθέσεων που θα προσφέρουν στο λαό όλα όσα του ανήκουν και δικαιούται να έχει.
 Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους διδασκόντων, τα σωματεία, τους φορείς του λαού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και να είναι σε ετοιμότητα για άμεση αντίδραση.
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
- ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 
Να είμαστε παρόντες στη δίκη που γίνεται την Τετάρτη 23 Νοέμβρη 9 π.μ. στο Αργοστόλι, για να απαντήσουμε στην πρόκληση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, μαζικά και αγωνιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.