Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Συνεδρίαση 9/11/2011
Η Γ.Σ. της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών επαναβεβαιώνει την αντίθεση της στο Νόμο 4009/2011 και ζητά την απόσυρσή του, όπως έχει εκφραστεί στις μέχρι σήμερα αποφάσεις της Σχολής και του Ιδρύματος.

Την προηγούμενη όμως εβδομάδα, δημοσιοποιήθηκε η πενταμελής Επιτροπή του ΕΜΠ, που ορίστηκε από την Υπουργό κα Διαμαντοπούλου για να διεξάγει τις εκλογές των οκτώ μελών του Συμβουλίου Διοίκησης. Το γεγονός ότι η Υπουργός χρειάστηκε να καταδυθεί στην επετηρίδα του ΕΜΠ για να συγκροτήσει την επιτροπή αυτή, δείχνει ότι το Πολυτεχνείο στη συντριπτική του πλειοψηφία συντάσσεται με τις αποφάσεις της Συγκλήτου και της Συνόδου των Πρυτάνεων, που χαρακτήρισε την διαδικασία των εκλογών αυτών όπως μεθοδεύονται σε θεσμική εκτροπή. Πολύ περισσότερο που οι ...
 πράξεις αυτές συνοδεύονται με ένα εκλογικό σύστημα καινοφανές, περιθωριακό, πολύπλοκο, άγνωστο όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή εκλογική πρακτική.
Καλούμε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής να μην συμβάλλουν στην καταστρατήγηση των συλλογικών αποφάσεων του Πολυτεχνείου, το οποίο υπηρέτησαν με συνέπεια από θέσεις ευθύνης. Τους καλούμε να παραιτηθούν διευκολύνοντας τους αγώνες των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνειακής Κοινότητας.

Καλούμε παράλληλα τη Σύγκλητο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες θωράκισης όλων των προηγούμενων αποφάσεών της κατά του Νόμου 4009, όπως η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της αντισυνταγματικότητας του Νόμου, σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια, προκειμένου να γίνει χρήση της καταληκτικής προθεσμίαςτου χρόνου των 30 ημερών από τη δημοσίευση της πενταμελούς Επιτροπής στο ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός.